Ένας 12χρονος από το Ντέβον πετυχαίνει αξιοσημείωτο βαθμό νοημοσύνης και μπαίνει στο κλειστό κλαμπ της Mensa

Ένας 12χρονος από το Ντέβον πετυχαίνει αξιοσημείωτο βαθμό νοημοσύνης και μπαίνει στο κλειστό κλαμπ της Mensa

Ο Ρόρι Μπίντγουελ, ένα αγόρι μόλις 12 ετών από το Ντέβον, έχει πετύχει μια αξιοσημείωτη επίδοση στο τεστ νοημοσύνης Cattell III B. Με μια εντυπωσιακή βαθμολογία 162, ο Ρόρι ξεπέρασε διάσημους φυσικούς όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Σε αναγνώριση των εξαιρετικών του επιδόσεων, ο Ρόρι κλήθηκε να γίνει μέλος της Mensa, μία από τις πιο αξιόλογες και παλιές κοινότητες υψηλού δείκτη νοημοσύνης παγκοσμίως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας North Devon Today, ο 12χρονος πέτυχε αυτόν τον εξαιρετικό βαθμό κατά τη διάρκεια ενός τεστ διάρκειας δύο ωρών, χωρίς καμία προετοιμασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη της Mensa ούτε τον σκοπό της αξιολόγησής του.

Ο Ρόρι έχει επιδείξει τις ασυνήθιστες ικανότητές του από μικρή ηλικία. Σε ηλικία μόλις δύο ετών, ήταν ικανός να ολοκληρώσει ένα παζλ 100 κομματιών μόνος του, ενώ στη δεύτερη τάξη του δημοτικού γνώριζε Άλγεβρα επιπέδου πρώτης Γυμνασίου. Εμφανίζει επίσης ιδιαίτερη αδυναμία στα μαθηματικά, τα αγγλικά και το διάβασμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου lockdown το 2020, διάβασε τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ μέσα σε οκτώ εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, ο Ρόρι παραμένει ένας τυπικός 12χρονος που ασχολείται με το παιχνίδι Fortnite, το ποδόσφαιρο και περνάει χρόνο με τους φίλους του. Η μαμά του αναφέρει ότι υπενθυμίζει καμιά φορά στον Ρόρι να διαβάζει τα μαθήματά του.

Πηγή: The Guardian / North Devon Today

Συχνές ερωτήσεις

1. Ποια είναι η επίδοση που πέτυχε ο Ρόρι Μπίντγουελ στο τεστ νοημοσύνης Cattell III B;
Ο Ρόρι Μπίντγουελ πέτυχε μια αξιοσημείωτη βαθμολογία 162 στο τεστ νοημοσύνης Cattell III B.

2. Ποιοι είναι κάποιοι διάσημοι φυσικοί που ο Ρόρι ξεπέρασε με αυτήν του την επίδοση;
Ο Ρόρι ξεπέρασε διάσημους φυσικούς όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ.

3. Ποια είναι η Mensa;
Η Mensa είναι μία από τις πιο αξιόλογες και παλαιότερες κοινότητες υψηλού δείκτη νοημοσύνης παγκοσμίως.

4. Πόσα χρόνια έχει ο Ρόρι;
Ο Ρόρι είναι μόλις 12 ετών.

5. Ποιες άλλες ασυνήθιστες ικανότητες έχει επιδείξει ο Ρόρι;
Ο Ρόρι ήταν ικανός να ολοκληρώσει ένα παζλ 100 κομματιών όταν ήταν μόλις δύο ετών και να γνωρίζει Άλγεβρα επιπέδου πρώτης Γυμνασίου στη δεύτερη τάξη του δημοτικού.

6. Ποιοι είναι οι αγαπημένες του ασχολίες;
Ο Ρόρι ασχολείται με το παιχνίδι Fortnite, το ποδόσφαιρο και περνάει χρόνο με τους φίλους του.

Ορισμοί κλειδιών όρων

– Τεστ νοημοσύνης Cattell III B: Ένα τεστ νοημοσύνης που χρησιμοποιείται για να μετρήσει την νοημοσύνη ενός ατόμου σε διάφορους τομείς όπως την ανάλυση, την κατανόηση και τη σκέψη.

– Mensa: Μία διεθνής κοινότητα υψηλού δείκτη νοημοσύνης, που αποτελείται από άτομα με ιδιαίτερες εννοιολογικές ικανότητες.

Συναφείς σύνδεσμοι

Επίσημος ιστότοπος Mensa
The Guardian