Τα iPhone είναι ευάλωτα: Πώς να ανιχνεύσετε αν έχει χακαριστεί το δικό σας

Τα iPhone είναι ευάλωτα: Πώς να ανιχνεύσετε αν έχει χακαριστεί το δικό σας

Πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες iPhone ισχυρίστηκαν ότι έλαβαν ειδοποίηση από την Apple για πιθανή απειλή. Οι ειδοποιήσεις αναφερόταν σε επιτιθέμενους που χρηματοδοτούνται από το κράτος και προσπαθούν να παραβιάσουν εξ αποστάσεως τα iPhone. Αυτό έχει ανοίξει την συζήτηση για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών των συσκευών iPhone.

Η Apple Inc. ανακοίνωσε ότι ορισμένες από αυτές τις ειδοποιήσεις μπορεί να είναι ψευδείς συναγερμοί και ότι ορισμένες επιθέσεις ενδέχεται να μην ανιχνεύονται. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία αυτών των προειδοποιήσεων.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ανιχνεύετε τυχόν ενδείξεις ότι το δικό σας iPhone έχει παραβιαστεί. Παρακάτω παραθέτουμε 7 σημάδια που μπορεί να σας ειδοποιήσουν για πιθανή παραβίαση της ασφάλειας της συσκευής σας:

1. Θέματα θέρμανσης: Υπερθέρμανση του τηλεφώνου ακόμη και όταν βρίσκεται σε αδράνεια μπορεί να είναι ένδειξη παραβίασης.
2. Αποστράγγιση μπαταρίας: Απότομη εξάντληση της μπαταρίας σας μπορεί να υποδεικνύει παρουσία κακόβουλου λογισμικού.
3. Αύξηση χρήσης δεδομένων: Απότομη αύξηση της χρήσης δεδομένων σας μπορεί να είναι ένδειξη παραβίασης.
4. Μειωμένη απόδοση: Παρουσία προβλημάτων απόδοσης μπορεί να υποδεικνύει κρυφό κακόβουλο λογισμικό.
5. Τυχαίες διαφημίσεις ή αναδυόμενα παράθυρα: Προσέξτε τα περίεργα αναδυόμενα παράθυρα που εμφανίζονται στην οθόνη σας.
6. Ασυνήθιστη δραστηριότητα στη Συλλογή: Τυχόν παρουσία ανεπιθύμητων εικόνων ή βίντεο στη Συλλογή σας μπορεί να είναι ένδειξη παραβίασης.
7. Παράξενες κλήσεις ή μηνύματα: Αναζητήστε τυχόν περίεργους αριθμούς ή μηνύματα που δεν είναι κανονικά.

Είναι σημαντικό να είστε ευχαριστημένοι με την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και να ανιχνεύετε τυχόν παραβιάσεις του iPhone σας. Ακολουθώντας αυτά τα σημάδια και προσέχοντας τη συμπεριφορά της συσκευής σας, μπορείτε να εξασφαλίσ