Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης αποκαλύπτει τι συμβαίνει μετά τον χωρισμό του

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης αποκαλύπτει τι συμβαίνει μετά τον χωρισμό του

Ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Happy Day πρόσφατα και μίλησε για τον χωρισμό του από την πρώην σύζυγό του Λένα Δροσάκη και τον τρόπο που διαχειρίζονται αυτήν την κατάσταση με τον γιο τους, Αναστάση.

Αν και ο χωρισμός είναι πάντοτε δύσκολος, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης επεσήμανε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, κατανόηση και χρόνος για να μπορέσει ένα ζευγάρι να βρει έναν κοινό δρόμο που σχετίζεται με τη φροντίδα του παιδιού τους. Ένας παιδοψυχολόγος παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης αποκάλυψε ότι συνεχίζουν να τον συμβουλεύονται καθώς παρέχει μεγάλη βοήθεια.

Επίσης, αποκάλυψε ότι έχει επιλέξει να ζει πολύ κοντά με την πρώην σύζυγό του για το καλό του γιου τους. Ο Αναστάσης είναι 3,5 ετών και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης προσπαθεί να περνά όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του, καθώς και τις στιγμές που η Λένα Δροσάκη δεν είναι παρούσα.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποια είναι η διάρκεια της συμβουλευτικής στήριξης από έναν παιδοψυχολόγο;

Η διάρκεια της συμβουλευτικής στήριξης από έναν παιδοψυχολόγο εξαρτάται από τις ανάγκες της οικογένειας και την πολυπλοκότητα της κατάστασης. Κάποιες οικογένειες μπορεί να χρειαστούν μόνο μερικές συνεδρίες, ενώ άλλες μπορεί να χρειαστούν πιο μακροχρόνια υποστήριξη.

2. Πώς μπορώ να διατηρήσω ένα καλό περιβάλλον για το παιδί μου μετά τον χωρισμό;

Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τον πρώην/πρώην σύζυγό σας για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας νιώθει ασφαλές και αγαπημένο σε και τους δύο σπίτια. Επίσης, αποφεύγετε να εκφράζετε αρνητικές απόψεις για τον πρώην/πρώην σύζυγό σας ενώ βρίσκεστε μπροστά στο παιδί σας.

3. Πώς μπορώ να διαχειριστώ τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί ο χωρισμός;

Ο χωρισμός μπορεί να προκαλέσει έντονα αρνητικά συναισθήματα όπως λύπη, θυμό και απογοήτευση. Σημαντικό είναι να βρείτε υγιείς τρόπους για να διαχειριστείτε αυτά τα συναισθήματα, όπως να μιλάτε με φίλους και οικογένεια, να ασκείτε, να γράφετε σε ένα ημερολόγιο ή να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν ψυχολόγο.

4. Ποια είναι η σημασία της συνεχούς παρουσίας των δύο γονέων στη ζωή του παιδιού μετά τον χωρισμό;

Η συνεχής παρουσία των δύο γονέων στη ζωή του παιδιού μετά τον χωρισμό είναι σημαντική για την ευημερία του παιδιού. Αυτό βοηθά στη διατήρηση μιας σταθερής συνθήκης για το παιδί και του δίνει την αίσθηση ασφάλειας και αγάπης από τους δύο γονείς του.