Παράνομο Δράμα στο Διάστημα: Ο Αγώνας του Αστροναύτη για Επιβίωση

Παράνομο Δράμα στο Διάστημα: Ο Αγώνας του Αστροναύτη για Επιβίωση

Σοκαριστικές στιγμές καταγράφηκαν από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς ένας ιταλός αστροναύτης βρέθηκε επί τροχάδην πνιγμού κατά τη διάρκεια μιας αποστολής. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2013, όταν ο Luca Parmitano ήταν σε κίνδυνο να πνιγεί μέσα στο κράνος του αφού γέμισε με νερό. Σε έναν χώρο όπου περιμένει κανείς να βρει κενό, η παρουσία υγρού είναι εξαιρετικά ανατριχιαστική. Ευτυχώς, ο Parmitano επέζησε για να διηγηθεί αυτήν την επικίνδυνη στιγμή.

Η κάμερα κατέγραψε τον αγώνα του αστροναύτη να αναζητήσει την πηγή του νερού, ενώ το κρύο ήταν αρκετά έντονο για να μην μπορεί να είναι ιδρώτας. Μετά την ενημέρωση του προβλήματος, ο Parmitano λάβαινε εντολή να επιστρέψει στον χώρο ασφαλείας του σταθμού ενώ ο συνάδελφός του ασφάλιζε τον εξοπλισμό. Καθώς επέστρεφε, το νερό συνεχίζονταν να ανεβαίνει, καλύπτοντας σχεδόν πλήρως το πρόσωπό του, θέτοντας σε κίνδυνο την όρασή του. Ο Parmitano αποφάσισε να ακολουθήσει τη ζώνη ασφαλείας για να επιστρέψει στον σταθμό, όπου κατάφερε να αφαιρέσει το κράνος του λίγο πριν η επόμενη ανάσα του γίνει η τελευταία.

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια διαστημικών αποστολών και την ανάγκη για αυστηρούς ελέγχους και πρωτόκολλα ασφαλείας. Παρά τον αγώνα του Parmitano για επιβίωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αστροναύτες αντιμετωπίζουν καθημερινά το άγνωστο και συνεχώς εκτίθενται σε κινδύνους που προκύπτουν από το περιβάλλον του διαστήματος.

Συχνές Ερωτήσεις:

1. Ποιος ήταν ο αστροναύτης που βρέθηκε σε κίνδυνο πνιγμού;

Ο αστροναύτης που βρέθηκε σε κίνδυνο πνιγμού ήταν ο Luca Parmitano.

2. Ποιος κατέγραψε το περιστατικό;

Ο αγώνας του αστροναύτη καταγράφηκε από την κάμερα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

3. Πώς αντέδρασαν οι συνάδελφοί του όταν ενημέρωθηκαν για το πρόβλημα;

Αρχικά, οι συνάδελφοί του δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά στη συνέχεια αντέδρασαν για να τον βοηθήσουν.

4. Ποιος ήταν ο κίνδυνος που αντιμετώπιζε ο Parmitano;

O Parmitano αντιμετώπισε κίνδυνο πνιγμού καθώς το κράνος του γέμισε με νερό, εμποδίζοντας την αναπνοή του.

5. Τι μέτρα ασφαλείας ακολούθησε ο Parmitano για να γλιτώσει από τον κίνδ