Το PS5 συνεχίζει να κατακτά την αγορά με επιτυχία

Το PS5 συνεχίζει να κατακτά την αγορά με επιτυχία

Το PS5 συνεχίζει να κάνει επιτυχημένες πωλήσεις, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά δεδομένα που δημοσίευσε η Sony. Το τελευταίο τρίμηνο ολοκληρώθηκε με την πώληση 4,9 εκατομμυρίων μονάδων PS5, παρουσιάζοντας αύξηση 48% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Συνολικά, από την κυκλοφορία του το 2020, έχουν πουληθεί 46,5 εκατομμύρια μονάδες PS5, και η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στο ορόσημο των 50 εκατομμυρίων πωλήσεων.

Με την κυκλοφορία δύο πολύ αναμενόμενων παιχνιδιών, του Marvel’s Spider-Man 2 και του Black Friday τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο αντίστοιχα, η Sony προβλέπει ότι ο αριθμός των πωλήσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αναμένεται να πουληθούν περίπου 16,8 εκατομμύρια ακόμη μονάδες κατά το επόμενο έξιμηνο. Μέχρι στιγμής, η Sony έχει αποστείλει στα καταστήματα 8,2 εκατομμύρια συστήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Πέραν των πωλήσεων του PS5, το PlayStation Network έδειξε επίσης θετική ανάπτυξη, με αύξηση των μηνιαίων ενεργών χρηστών κατά πέντε εκατομμύρια σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, φθάνοντας τα 107 εκατομμύρια συνολικά χρήστες. Επιπλέον, οι πωλήσεις λογισμικού για PS4 και PS5 αυξήθηκαν κατά 5,1 εκατομμύρια αντίτυπα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα 67,6 εκατομμύρια αντίτυπα. Το digital παρουσίαζε το 67% των πωλήσεων παιχνιδιών, σε σύγκριση με το 63% το προηγούμενο έτος.

Με τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων και την επεκτατική στρατηγική της Sony, προβλέπεται ότι το PS5 θα συνεχίσει να κατακτά την αγορά, ενώ η εταιρεία πολλαπλασιάζει τα οικονομικά της οφέλη και επενδύει σε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

1. Πόσα PS5 έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα;

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πουληθεί συνολικά 46,5 εκατομμύρια μονάδες PS5 από την κυκλοφορία του το 2020.

2. Ποιες είναι οι προβλέψεις πωλήσεων για το επόμενο έξιμηνο;

Η Sony προβλέπει ότι θα πουληθούν περίπου 16,8 εκατομμύρια ακόμη μονάδες PS5 τα επόμενα έξι μήνες.

3. Πόσοι είναι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες στο PlayStation Network;

Το PlayStation Network έχει συνολικά 107 εκατομμύρια μηνιαία ενεργούς χρήστες.