Η ιστορική Ferrari GTO: Το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Η ιστορική Ferrari GTO: Το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Η Ferrari GTO θεωρείται ένα από τα κορυφαία, σπάνια και ακριβότερα αυτοκίνητα στην ιστορία. Αυτό το υπέροχο μοντέλο περάστηκε σε παραγωγή μόλις 36 φορές, από το 1962 έως το 1964, και διαθέτει έναν κινητήρα V12. Πρόσφατα, σε μια δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, μια Ferrari GTO πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 51,7 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την την ακριβότερη Ferrari που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Αυτή η τιμή μπορεί να μη φτάνει τις προβλέψεις που την έθεταν κοντά στα 70 εκατομμύρια, αλλά παραμένει αξεπέραστη για οποιαδήποτε άλλη Ferrari που έχει βγει σε δημοπρασία.

Η Ferrari GTO είναι γνωστή για την απίστευτη ομορφιά της. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1962 και τελείωσε το 1964 και κατασκευάστηκαν μόνο 36 αυτοκίνητα. Κάθε ένα από αυτά είναι ένα αριστούργημα και μια συνδυασμένη εκδήλωση τέχνης και μηχανικής. Τόσο η ομορφιά τους όσο και η σπανιότητα τους τις καθιστούν ανεκτίμητες.

Συχνές Ερωτήσεις:
Πόσο κοστίζει μια Ferrari GTO;
Η τιμή μιας Ferrari GTO διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση, την ιστορία και τη σπανιότητα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, γενικά, οι τιμές κυμαίνονται σε εκατομμύρια δολάρια. Για παράδειγμα, η πιο πρόσφατη πωλήθηκε για 51,7 εκατομμύρια δολάρια.

Πόσες Ferrari GTO υπάρχουν;
Η Ferrari κατασκεύασε μόνο 36 αυτοκίνητα του μοντέλου GTO μεταξύ των ετών 1962 και 1964. Λόγω της σπανιότητάς τους και της επιθυμητής φήμης, αυτά τα αυτοκίνητα θεωρούνται σήμερα μια από τις πιο σπάνιες και συλλεκτικές Ferrari που μπορεί κάποιος να αποκτήσει.

Πόσο ισχύει μια Ferrari GTO;
Η φημισμένη Ferrari GTO είναι εξοπλισμένη με έναν 3λιτρο V12 κινητήρα με μια ισχύ 300 ίππων. Έχει ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο και ζυγίζει περίπου 1.040 κιλά.

Αν και η τιμή πώλησης της Ferrari GTO είναι εξωπραγματική για την πλειοψηφία μας, αυτό το έργο τέχνης και κινητήριο όχημα θα παραμείνει ένα σπάνιο και επιθυμητό αντικείμενο για τους συλλέκτες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: RM Sotheby’s