Μια μοναδική επαναστατική μετατροπή: Μια Toyota Celica με κινητήρα BMW

Μια μοναδική επαναστατική μετατροπή: Μια Toyota Celica με κινητήρα BMW

Το κόσμημα των αυτοκινήτων, η Toyota Celica, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με μια επαναστατική μετατροπή. Ο Daniel Railean, ένας παθιασμένος αυτοκινητιστής και λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μοναδικό αυτοκίνητο, συνδυάζοντας την κλασική Toyota Celica με τον κινητήρα μιας BMW Σειράς 3.

Το ατύχημα κατά την αγορά της παλιάς Celica μέσω του eBay, δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Το όχημα χρειαζόταν αρκετή επισκευή, καθώς είχε σκουριά σε μεγάλο μέρος του και έλειπαν σημαντικά μέρη όπως το πάτωμα, οι πόρτες και η μπαταρία. Ωστόσο, με τη βοήθεια ανταλλακτικών από BMW, κατάφερε να αποκαταστήσει τις ζημιές και να ολοκληρώσει το εγχείρημά του.

Ο κινητήρας που επέλεξε ο Railean είναι ένας εξακύλινδρος με 2,5 λίτρα χωρητικότητας, που αποδίδει 170 ίππους και 245 Nm ροπής. Ο σκελετός του οχήματος υποστήριξε αρκετές τροποποιήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων θα ταίριαζαν και θα λειτουργούσαν σωστά. Η προσθήκη ενός μοντέλου του 2011 για το πίσω μέρος ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την εμφάνισή του.

Η πιο δύσκολη πρόκληση που αντιμετώπισε ο Daniel ήταν η αποκατάσταση του αμαξώματος, αλλά με τη βοήθεια ενός φίλου του και την εμπνευσμένη χρήση αλουμινίου για την κατασκευή της πίσω αεροτομής, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο Daniel Railean αποτελεί ένα παράδειγμα των δυνατοτήτων που παρέχει το διαδίκτυο και η παγκόσμια κοινότητα του αυτοκινήτου. Με τη φαντασία, την προσήλωση και τον σωστό συνδυασμό εξαρτημάτων, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα απίστευτες δημιουργίες.

FAQ:
1. Ποιον κινητήρα χρησιμοποίησε ο Daniel Railean;
Ο Daniel Railean χρησιμοποίησε τον κινητήρα μιας BMW Σειράς 3.

2. Πόσους ίππους και ροπή αποδίδει ο κινητήρας;
Ο κινητήρας αποδίδει 170 ίππους και 245 Nm ροπής.

3. Πώς αντιμετώπισε τις ζημιές στο αμάξωμα;
Με τη βοήθεια ενός φίλου του, ο Railean κατάφερε να αποκαταστήσει τις ζημιές στο αμάξωμα και να το καλυτερέψει με μια ποιοτική βαφή.

4. Πόσο δύσκολη ήταν η μετατροπή;
Η μετατροπή απαιτούσε αρκετές τροποποιήσεις στον σκελετό του οχήματος, αλλά ο Daniel Railean κατάφερε να τις υλοποιήσει με επιτυχία.

5. Ποια είναι η κύρια μερική λειτουργία του αλουμινίου;
Το αλουμίνιο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της πίσω αεροτομής, προσδίδοντας μια εντυπωσιακή και μοναδική εμφάνιση στο αυτοκίνητο.

(Source: Autoblog)