Αύξηση της ασφάλειας του iPhone: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αύξηση της ασφάλειας του iPhone: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Στην προσπάθειά της να προστατεύσει τους χρήστες της, η Apple διαθέτει πλέον ένα νέο εργαλείο που αυξάνει την ασφάλεια του iPhone. Το νέο λογισμικό iOS 17.3 προσθέτει ένα επίπεδο ασφαλείας που καθιστά δυσκολότερη την πρόσβαση στο iPhone σε περίπτωση κλοπής. Αυτή η αναβάθμιση αποτελεί και μια απάντηση της εταιρείας στο πρόβλημα των κλεμμένων iPhones που αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Το νέο εργαλείο, που ονομάζεται “Προστασία κλεμμένης συσκευής”, προσθέτει δύο επίπεδα προστασίας. Το πρώτο επίπεδο βασίζεται στη βιομετρική ασφάλεια, όπως το Face ID και το Touch ID, ενώ το δεύτερο επίπεδο προσθέτει μια αντίστροφη μέτρηση χρόνου πριν απενεργοποιηθεί η προστασία.

Οι χρήστες που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την προστασία κλεμμένης συσκευής πρέπει να ακολουθήσουν μερικές απλές οδηγίες. Πρώτα, πρέπει να έχουν αναβαθμίσει το iPhone τους στο νέο λογισμικό iOS 17.3. Στη συνέχεια, πρέπει να μεταβούν στις ρυθμίσεις της συσκευής και να επιλέξουν την επιλογή “Face ID & Κωδικός πρόσβασης”. Εκεί, θα βρουν την επιλογή “Προστασία κλεμμένης συσκευής” και θα την ενεργοποιήσουν.

Αν και η προστασία κλεμμένης συσκευής αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια του iPhone, πρέπει να προσέξουμε κάποιες πτυχές. Εφαρμογές τρίτων, όπως το Gmail, δεν προστατεύονται από την προστασία. Επίσης, το Apple Pay μπορεί ακόμα να λειτουργήσει με τον κωδικό πρόσβασης. Για να αποφύγετε τις πιθανότητες κλοπής, πρέπει να επιλέξετε έναν δυσκολομάθητο κωδικό πρόσβασης και να χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης και σε άλλες εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Τι είναι το iOS 17.3;
Το iOS 17.3 είναι το νέο λογισμικό που προστίθεται στα iPhones για να αυξήσει την ασφάλειά τους.

2. Τι προσθέτει το εργαλείο “Προστασία κλεμμένης συσκευής”;
Το εργαλείο “Προστασία κλεμμένης συσκευής” προσθέτει δύο επίπεδα προστασίας. Το πρώτο επίπεδο είναι η βιομετρική ασφάλεια με το Face ID και το Touch ID, ενώ το δεύτερο είναι μια αντίστροφη μέτρηση χρόνου πριν απενεργοποιηθεί η προστασία.

3. Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω την προστασία κλεμμένης συσκευής;
Για να ενεργοποιήσετε την προστασία κλεμμένης συσκευής, πρέπει να αναβαθμίσετε το iPhone σας στο iOS 17.3 και να πηγαίνετε στις ρυθμίσεις της συσκευής. Εκεί, επιλέξτε την επιλογή “Face ID & Κωδικός πρόσβασης” και ενεργοποιήστε την επιλογή “Προστασία κλεμμένης συσκευής”.

4. Πρέπει να προσέξω κάτι όταν χρησιμοποιώ την προστασία κλεμμένης συσκευής;
Αν και η προστασία κλεμμένης συσκευής αυξάνει την ασφάλεια του iPhone, πρέπει να προσέξετε κάποιες πτυχές. Εφαρμογές τρίτων, όπως το Gmail, δεν προστατεύονται από αυτήν την προστασία. Επίσης, το Apple Pay μπορεί ακόμα να λειτουργήσει με τον κωδικό πρόσβασης. Για να αποφύγετε τις πιθανότητες κλοπής, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε έναν δυσκολομάθητο κωδικό πρόσβασης και να τον χρησιμοποιείτε επίσης σε άλλες εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Ορισμοί:

1. iOS: Το iOS είναι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τις συσκευές iPhone και iPad της Apple.

2. Προστασία κλεμμένης συσκευής: Είναι ένα εργαλείο στο iOS 17.3 που αυξάνει την ασφάλεια του iPhone, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στη συσκευή σε περίπτωση κλοπής.

3. Face ID: Το Face ID είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται στα iPhones για την ασφαλή ξεκλείδωμα της συσκευής.

4. Touch ID: Το Touch ID είναι η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που χρησιμοποιείται στα iPhones για το ασφαλές ξεκλείδωμα της συσκευής.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:

Apple