Αύξηση των απαιτήσεων RAM για τα Windows 11

Αύξηση των απαιτήσεων RAM για τα Windows 11

Με πληροφορίες που διάρρευσαν γύρω από το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 11, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει αποφασίσει να αυξήσει τις ελάχιστες απαιτήσεις RAM. Σύμφωνα με την αναφορά της εταιρείας έρευνας και ανάλυσης αγοράς, Trendforce, για τα AI Windows PCs η Microsoft θα απαιτεί τουλάχιστον 16GB RAM. Αυτή η αύξηση δείχνει ότι η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απόδοσης και της απόκρισης των συστημάτων της.

Εκτός από το RAM, είναι αρκετά πιθανό ότι οι AI PCs θα χρειάζονται τουλάχιστον 40TOPS για να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις. Η μονάδα μέτρησης της υπολογιστικής ισχύος TOPS σημαίνει τριπλάσια πράξη μέσων εντολών ανά δευτερόλεπτο, και αυτή η αύξηση θα διασφαλίσει εξαιρετικά γρήγορες και αποτελεσματικές επιδόσεις για τους χρήστες.

Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές οι πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις RAM. Δεν γνωρίζουμε αν η Microsoft θα περιορίσει την εγκατάσταση των Windows 11 σε συστήματα με 8GB RAM ή αυτά με ακόμα μικρότερη χωρητικότητα. Παραμένει λοιπόν άγνωστο αν οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίσουν τη μνήμη των συστημάτων τους προκειμένου να εγκαταστήσουν τη νέα έκδοση των Windows.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να φέρει αλλαγές και βελτιώσεις σε πολλούς τομείς. Μια από τις σημαντικές αλλαγές είναι η ενσωμάτωση του “συγκυβερνήτη” Copilot, που αντικαθιστά τον ψηφιακό βοηθό Cortana. Ο Copilot παρέχει στους χρήστες ευέλικτη πρόσβαση σε ρυθμίσεις, εφαρμογές και λειτουργίες του υπολογιστή τους, επιτρέποντάς τους να αλλάζουν ρυθμίσεις, να επικοινωνούν με τον υπολογιστή τους και να εκτελούν διάφορες εργασίες με ευκολία.

Οι προσδοκίες για τα Windows 11 είναι υψηλές και οι χρήστες αναμένουν με ενδιαφέρον νέες λειτουργίες και βελτιώσεις που θα τους προσφέρει αυτή η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Τμήμα Συχνών Ερωτήσεων (FAQ) βασισμένο στα κύρια θέματα και πληροφορίες που παρουσιάζονται στο άρθρο:

1. Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις RAM για τα Windows 11;
Σύμφωνα με το άρθρο, η εταιρεία Microsoft θα απαιτεί τουλάχιστον 16GB RAM για τα AI Windows PCs.

2. Τι είναι οι AI PCs;
Οι AI PCs είναι υπολογιστές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις.

3. Τι σημαίνει η μονάδα μέτρησης TOPS;
Η μονάδα μέτρησης TOPS σημαίνει τριπλάσια πράξη μέσων εντολών ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η μέτρηση αναφέρεται στην υπολογιστική ισχύ ενός υπολογιστή.

4. Θα πρέπει να αναβαθμίσω τη μνήμη του υπολογιστή μου για να εγκαταστήσω τα Windows 11;
Δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές οι πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις RAM των Windows 11. Είναι άγνωστο αν η Microsoft θα περιορίσει την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού συστήματος σε συστήματα με χαμηλότερη χωρητικότητα.

5. Ποιες αλλαγές φέρνει το Windows 11;
Το άρθρο δεν αναφέρει όλες τις αλλαγές, αλλά αναφέρει ότι μια από τις σημαντικές αλλαγές είναι η ενσωμάτωση του “συγκυβερνήτη” Copilot στη θέση του Cortana, ο οποίος παρέχει πρόσβαση σε ρυθμίσεις, εφαρμογές και λειτουργίες του υπολογιστή.

Συνιστώμενοι συνδέσμοι:
Ιστότοπος της Microsoft