Εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail θα διαγραφούν από τον Δεκέμβριο, μια αλλαγή απαραίτητη για την ασφάλεια των χρηστών

Εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail θα διαγραφούν από τον Δεκέμβριο, μια αλλαγή απαραίτητη για την ασφάλεια των χρηστών

Εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail θα διαγραφούν από τον Δεκέμβριο, καθώς η Google επιβάλλει μια νέα πολιτική για τους ανενεργούς χρήστες. Σε ένα προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος κλοπής και κατάχρησης ανενεργών λογαριασμών, η Google ανακοίνωσε την απόφαση να διαγράψει τους λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, όλοι οι λογαριασμοί Gmail που δεν έχουν συνδεθεί και χρησιμοποιηθεί ενεργά για δύο χρόνια θα διαγραφούν από τον Δεκέμβριο. Επίσης, οι λογαριασμοί Google Drive, Έγγραφα, Ημερολόγιο, Meet και Google Photos που δεν έχουν ενεργοποιηθεί πρόσφατα θα υποβληθούν στην ίδια μοίρα, με όλο το περιεχόμενό τους να διαγράφεται.

Για να αποφευχθεί η διαγραφή του λογαριασμού, οι χρήστες πρέπει να συνδέονται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια. Οι χρήστες με ενεργή συνδρομή σε υπηρεσίες όπως η ανάγνωση ειδήσεων ή η χρήση εφαρμογών μέσω του Gmail δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή.

Η απόφαση της Google αποσκοπεί στην προστασία των χρηστών από απειλές ασφαλείας, όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος και παραβίαση λογαριασμών. Προσφέρει έτσι σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να έχει έναν ασφαλή και προστατευμένο λογαριασμό Gmail.

Συχνές Ερωτήσεις:

Ποιοι λογαριασμοί θα διαγραφούν από τον Δεκέμβριο;
– Οι λογαριασμοί Gmail και οι λογαριασμοί Google Drive, Έγγραφα, Ημερολόγιο, Meet και Google Photos που δεν έχουν ενεργοποιηθεί πρόσφατα.

Πόσο συχνά πρέπει να συνδέομαι για να αποφύγω τη διαγραφή του λογαριασμού μου;
– Για να διατηρήσετε το λογαριασμό σας ενεργό, πρέπει να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Τι θα συμβεί με τους λογαριασμούς που έχουν ενεργή συνδρομή σε υπηρεσίες;
– Οι χρήστες με ενεργή συνδρομή σε υπηρεσίες δεν θα επηρεαστούν από τη διαγραφή των λογαριασμών τους.

Ποιος σκοπός έχει η αλλαγή αυτή για τη Google;
– Η αλλαγή αποσκοπεί στην προστασία των χρηστών από απειλές ασφαλείας και παραβίαση λογαριασμών.