Γιατί ξεκινούν οι μαζικές διαγραφές λογαριασμών στο Gmail;

Γιατί ξεκινούν οι μαζικές διαγραφές λογαριασμών στο Gmail;

Συναγερμός για εκατομμύρια χρήστες του Gmail καθώς η Google ξεκινά τις μαζικές διαγραφές ανενεργών λογαριασμών. Αυτή η κίνηση ήταν προγραμματισμένη από τον Μάιο και αφορά ό,τι σχετίζεται με έναν λογαριασμό, όπως αρχεία Drive, Google Photos και Docs. Οι διαγραφές θα γίνουν σε στάδια, ξεκινώντας με ανενεργούς λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι λογαριασμοί που θα εξαιρεθούν από τη διαγραφή. Αυτοί είναι οι λογαριασμοί που έχουν χρησιμοποιηθεί για αγορά προϊόντος ή συνδρομής της Google, ή εάν πρόκειται για λογαριασμό ενός οργανισμού. Η νέα πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google.

Η Google θα ακολουθήσει μια «σταδιακή» προσέγγιση για να πραγματοποιήσει τις διαγραφές και θα στείλει προειδοποιήσεις πριν από τη διαγραφή. Για τους χρήστες που θέλουν να διατηρήσουν τον λογαριασμό τους, η Google συνιστά να συνδεθούν στο Gmail για να μετρηθεί ως δραστηριότητα.

Η διαγραφή ανενεργών λογαριασμών είναι ένα απαραίτητο μέτρο ασφαλείας, καθώς οι ξεχασμένοι ή αφύλακτοι λογαριασμοί είναι ευάλωτοι στην παραβίαση. Στην ανακοίνωσή της, η Google αναφέρει ότι οι ξεχασμένοι λογαριασμοί έχουν πιθανότητες παραβίασης και λιγότερους ελέγχους ασφαλείας. Με τη διαγραφή τους, μειώνεται η πιθανότητα κλοπής ταυτότητας και η κατάχρησή τους για ανεπιθύμητο ή κακόβουλο περιεχόμενο.

Παρόλο που η διαδικασία διαγραφής αρχίζει τώρα, δεν θα πραγματοποιηθεί όλη σε μια ημέρα. Οι χρήστες πρέπει να προσέξουν τις προειδοποιήσεις και να συνδεθούν στον λογαριασμό τους για να διατηρήσουν τον λογαριασμό ανενεργό. Η Google εξακολουθεί να προτείνει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και τη χρήση πολυπαραγοντικής επαλήθευσης για την ασφάλεια των λογαριασμών.

Συχνές ερωτήσεις (FAQ) βασισμένες στα κύρια θέματα και πληροφορίες που παρουσιάζονται στο άρθρο:

1. Ποιοι λογαριασμοί του Gmail διαγράφονται;
Οι ανενεργοί λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά διαγράφονται.

2. Θα διαγραφούν όλοι οι λογαριασμοί σε μία ημέρα;
Όχι, η διαγραφή θα γίνει σε στάδια και οι χρήστες θα ενημερώνονται πριν από τη διαγραφή.

3. Ποιοι λογαριασμοί δεν θα διαγραφούν;
Οι λογαριασμοί που έχουν χρησιμοποιηθεί για αγορά προϊόντος ή συνδρομής της Google, ή εάν πρόκειται για λογαριασμό ενός οργανισμού δεν θα διαγραφούν.

4. Για ποιους χρήστες ισχύει η νέα πολιτική;
Η νέα πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google.

5. Πού μπορούν οι χρήστες να βρουν περισσότερες πληροφορίες;
Οι χρήστες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για τη διαδικασία διαγραφής στο Gmail.

Όροι και εξηγήσεις:

1. Ανενεργός λογαριασμός: Ο λογαριασμός που δημιουργήθηκε αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά.

2. Λογαριασμός Google: Ο προσωπικός λογαριασμός που χρησιμοποιείται για τις υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, το Drive, οι Google Photos και τα Docs.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:
google.com
Υποστήριξη Gmail