Το ανανεωμένο way της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων στο smartphone σου

Το ανανεωμένο way της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων στο smartphone σου

Όταν θέλουμε να πουλήσουμε ένα smartphone ή να διαγράψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, συνήθως ακολουθούμε την πρακτική της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αλλά είναι αυτό αρκετό; Η απάντηση είναι ναι, αλλά αν είσαι τύπος που επιδίδεται σε παράξενες ιδέες, τότε η τακτική που προτείνει το Android Authority είναι για εσένα.

Τα σύγχρονα smartphones έρχονται με ενεργοποιημένη κρυπτογράφηση και η προσθήκη ενός περίπλοκου κωδικού πρόσβασης στην οθόνη κλειδώματος προσφέρει επιπλέον ασφάλεια. Η πλειοψηφία των συσκευών χρησιμοποιεί file-based κρυπτογράφηση, η οποία προστατεύει τα αρχεία στον χώρο του χρήστη και τον χώρο του συστήματος ξεχωριστά. Κάθε αρχείο είναι κρυπτογραφημένο ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό κλειδί. Όταν ο χρήστης εκτελεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, το κλειδί κρυπτογράφησης επαναφέρεται και τα δεδομένα γίνονται πρακτικά αδύνατα να ανακτηθούν.

Ωστόσο, υπάρχουν εργαλεία όπως το Cellebrite, τα οποία έχουν πρόσθετες ευπάθειες που μπορούν να παραβιάσουν την ασφάλεια της συσκευής και να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία. Επίσης, το Android χρησιμοποιεί το AES-256 ως πρότυπο κρυπτογράφησης, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει αστάθειο.

Η λύση; Χρησιμοποίησε εφαρμογές όπως το Secure Wipe Out που περνά όλα τα δεδομένα των αρχείων με binary data. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται ότι τα δεδομένα που είχαν κρυπτογραφηθεί δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Συχνές Ερωτήσεις:

Πώς λειτουργεί η file-based κρυπτογράφηση;

Η file-based κρυπτογράφηση προστατεύει κάθε αρχείο ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό κλειδί για κάθε αρχείο.

Μπορεί ένας έμπειρος να ανακτήσει τα κρυπτογραφημένα αρχεία μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων;

Ακόμα και αν κάποιος έμπειρος προσπαθήσει να ανακτήσει τα κρυπτογραφημένα αρχεία, η ανάγνωσή τους είναι σχεδόν αδύνατη.

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω ότι τα δεδομένα μου δεν μπορούν να ανακτηθούν μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων;

Χρησιμοποίησε εφαρμογές όπως το Secure Wipe Out, που περνά όλα τα δεδομένα με binary data, για να διασφαλίσεις ότι τα κρυπτογραφημένα αρχεία δεν μπορούν να ανακτηθούν.


Πηγή: Techmaniacs.gr