Το νέο firmware AGESA της AMD ανοίγει το δρόμο για τις επερχόμενες APUs στην αρχιτεκτονική Zen 4

Το νέο firmware AGESA της AMD ανοίγει το δρόμο για τις επερχόμενες APUs στην αρχιτεκτονική Zen 4

Ένα πρόσφατο firmware AGESA της AMD περιλαμβάνει υποστήριξη για τις επερχόμενες APUs σε socket AM5. Σύμφωνα με αναφορές, αυτές οι επεξεργαστικές μονάδες θα βασίζονται στο γνωστό die “Phoenix” και “Phoenix 2”, περιλαμβάνοντας τους πυρήνες Zen 4 και την αρχιτεκτονική RDNA 3 για τα ενσωματωμένα γραφικά.

Η μετάβαση στον πυρήνα αρχιτεκτονικής Zen 4 αναμένεται να προσφέρει αυξημένη απόδοση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, ενώ η μετάβαση στην αρχιτεκτονική RDNA 3 θα βελτιώσει τα ενσωματωμένα γραφικά. Επίσης, οι νέες APUs θα υποστηρίζουν την ταχύτερη μνήμη DDR5.

Τα μοντέλα Ryzen 7 8700G και Ryzen 5 8600G θα βασίζονται στο die “Phoenix” και θα περιλαμβάνουν 8 πυρήνες Zen 4 και έως 12 υπολογιστικές μονάδες RDNA 3. Αντίστοιχα, τα μοντέλα Ryzen 5 8500G και Ryzen 3 8300G θα βασίζονται στο die “Phoenix 2” και θα περιλαμβάνουν πυρήνες Zen 4 και Zen 4c.

Οι επερχόμενες APUs αναμένεται να προσφέρουν εξαιρετική απόδοση για τη χρήση σε desktop υπολογιστές, καθώς θα συνδυάζουν ισχυρούς πυρήνες επεξεργασίας με ενσωματωμένα γραφικά υψηλής ποιότητας.

FAQ:

1. Ποιο είναι το firmware AGESA της AMD;

Το firmware AGESA της AMD αναφέρεται σε ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη και τη λειτουργία των επεξεργαστών της εταιρείας.

2. Τι είναι οι APUs;

Οι APUs (Accelerated Processing Units) είναι επεξεργαστές που συνδυάζουν ταχύτητα και ισχύ κεντρικής επεξεργασίας (CPU) με ισχύ γραφικών επεξεργαστών (GPU), προσφέροντας ενσωματωμένες γραφικές δυνατότητες.

3. Ποιες είναι οι βασικές βελτιώσεις των επερχόμενων APUs;

Οι βασικές βελτιώσεις των επερχόμενων APUs περιλαμβάνουν τη χρήση του νέου πυρήνα αρχιτεκτονικής Zen 4 και τη μετάβαση στην αρχιτεκτονική RDNA 3 για βελτιωμένες ενσωματωμένες γραφικές. Επίσης, οι επερχόμενες APUs θα υποστηρίζουν την ταχύτερη μνήμη DDR5.