Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Η NASA ανακάλυψε έναν νέο διαστημικό βράχο που λειτουργεί ως δορυφόρος στον αστεροειδή Dinkinesh, σύμφωνα με νέες εικόνες από την αποστολή Lucy. Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της πτήσης της αποστολής την Τετάρτη στον Dinkinesh. Ο διαστημικός βράχος έχει διάμετρο 220 μέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 425 χιλιομέτρων από τη γη μας.

Η NASA σχεδίασε την αποστολή του δορυφόρου Lucy για να εξερευνήσει τους πιο μυστηριώδεις αστεροειδείς κοντά στον πλανήτη Δία. Σκοπός αυτής της αποστολής είναι να μάθουμε περισσότερα για τα προϊστορικά στάδια του ηλιακού μας συστήματος και να αντλήσουμε πληροφορίες για την εξέλιξη της Γης.

Ο Hal Levison, επικεφαλής επιστήμονας στο Southwest Research Institute, χαρακτήρισε την ανακάλυψη εκπληκτική και δήλωσε ότι ο Dinkinesh είναι πραγματικά θαυμάσιος. Το όνομά του στην αμχαρική γλώσσα της Αιθιοπίας σημαίνει «θαυμάσιος», και ο αστεροειδής αυτός ανταποκρίνεται πλήρως στο όνομά του.

Η αποστολή Lucy αναμένεται να φτάσει στους πρώτους από τους λεγόμενους Τρωικούς αστεροειδείς το 2027 και θα εξερευνήσει αυτούς τους αστεροειδείς για τουλάχιστον έξι χρόνια. Αυτή η αποστολή θα αποδείξει τον τεράστιο επιστημονικό δυναμισμό που διαθέτει η NASA και θα μας προσφέρει νέες πληροφορίες για το σύμπαν και την εξέλιξη της ζωής.

1. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του Dinkinesh;

Ο Dinkinesh είναι ένας αστεροειδής με διάμετρο 79 μέτρα.

2. Πόσο μακριά απέχει από τη Γη;

Ο Dinkinesh απέχει περίπου 425 χιλιόμετρα από τη Γη.

3. Πότε αναμένεται να φτάσει η αποστολή Lucy στους Τρωικούς αστεροειδείς;

Η αποστολή Lucy αναμένεται να φτάσει στους Τρωικούς αστεροειδείς το 2027.