Εκτοξεύεται η ανεργία στον κλάδο των παιχνιδιών – Η Microsoft απολύει 1.900 εργαζομένους

Εκτοξεύεται η ανεργία στον κλάδο των παιχνιδιών – Η Microsoft απολύει 1.900 εργαζομένους

Μετά από τις πρόσφατες απολύσεις σε μεγάλες εταιρίες όπως οι Riot Games, Discord, Twitch, Unity, Amazon, Naughty Dog, Sony, Google και Meta, πλέον η Microsoft εντάσσεται στο ίδιο κλίμα με σκοπό να απολύσει περίπου 1.900 εργαζομένους από το gaming τμήμα της, συγκεκριμένα από τις παραρτήματα της Activision Blizzard, του Xbox και της ZeniMax. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο περίπου 8% των συνολικών εργαζομένων του τμήματος Microsoft Gaming, που αριθμεί 22.000 υπαλλήλους.

Η εταιρία δηλώνει ότι λαμβάνει αυτή τη δύσκολη απόφαση με πλήρη στήριξη όλων όσων επηρεάζονται από αυτήν τη μεταβατική περίοδο, παρέχοντας πλήρεις αποζημιώσεις βάσει των τοπικών εργατικών νόμων.

Μεταξύ των απολυθέντων στελεχών περιλαμβάνονται ο Mike Ybarra, πρόεδρος της Blizzard, που εργαζόταν για 20 χρόνια στη Microsoft, και ο Allen Adham, chief designer officer και συνιδρυτής της Blizzard. Παράλληλα, αναμένεται η διορισμός νέου προέδρου για τη Blizzard από την Microsoft.

Μετά από αυτήν την είδηση, το κλίμα στην gaming και tech βιομηχανία επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο. Η ανεργία στον κλάδο αυξάνεται καθώς οι μεγάλες εταιρίες αναγκάζονται να προβούν σε μαζικές απολύσεις λόγω των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Οι επιπτώσεις αυτών των απολύσεων θα αισθανθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους και η ευρύτερη βιομηχανία στον τομέα των παιχνιδιών.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

1. Ποιες εταιρίες απόλυσαν πρόσφατα εργαζομένους;
Οι εταιρίες που πρόσφατα απέλυσαν εργαζόμενους περιλαμβάνουν τις Riot Games, Discord, Twitch, Unity, Amazon, Naughty Dog, Sony, Google και Meta.

2. Ποιο είναι το νέο γεγονός που σχετίζεται με τη Microsoft;
Η Microsoft προτίθεται να απολύσει περίπου 1.900 εργαζομένους από το gaming τμήμα της, συγκεκριμένα από τις παραρτήματα της Activision Blizzard, του Xbox και της ZeniMax.

3. Ποιος είναι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απολυθούν από το gaming τμήμα της Microsoft;
Ο περίπου 1.900 απολυθέντες αντιστοιχούν στο περίπου 8% των συνολικών εργαζομένων του τμήματος Microsoft Gaming, που αριθμεί 22.000 υπαλλήλους.

4. Ποια είναι η στάση της εταιρίας για την απόλυση εργαζομένων;
Η Microsoft δηλώνει ότι λαμβάνει αυτή τη δύσκολη απόφαση με πλήρη στήριξη όλων όσων επηρεάζονται από αυτήν, παρέχοντας πλήρεις αποζημιώσεις βάσει των τοπικών εργατικών νόμων.

5. Ποια στελέχη απολύθηκαν από την Microsoft;
Μεταξύ των απολυθέντων στελεχών περιλαμβάνονται ο Mike Ybarra, πρόεδρος της Blizzard, και ο Allen Adham, chief designer officer και συνιδρυτής της Blizzard. Επίσης, αναμένεται η διορισμός νέου προέδρου για τη Blizzard από την Microsoft.

6. Ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτών των απολύσεων;
Οι απολύσεις σε μεγάλες εταιρίες του κλάδου των παιχνιδιών επηρεάζουν άμεσα τους εργαζόμενους που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και τη βιομηχανία στον τομέα των παιχνιδιών γενικά. Το κλίμα στην gaming και tech βιομηχανία επιδεινώνεται λόγω των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες.

Συναφείς Σύνδεσμοι
Microsoft (Κύριος Ιστότοπος)
Activision Blizzard (Κύριος Ιστότοπος)
Xbox (Κύριος Ιστότοπος)
ZeniMax (Κύριος Ιστότοπος)