Η αλήθεια πίσω από το incognito mode του Chrome

Η αλήθεια πίσω από το incognito mode του Chrome

Το incognito mode του προγράμματος Chrome της Google θεωρείται από πολλούς χρήστες ως ένας τρόπος να περιηγούνται στο διαδίκτυο χωρίς να αφήνουν ίχνη. Ωστόσο, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το incognito mode δεν προσφέρει πλήρη προστασία από την παρακολούθηση στο διαδίκτυο.

Αν και το incognito mode αποτρέπει την αποθήκευση cookies, ιστορικού και δεδομένων ιστοσελίδων στη συσκευή του χρήστη, δεν εμποδίζει εξωτερικές οντότητες όπως οι ίδιοι ιστότοποι και οι πάροχοι διαδικτύου (ISPs) από το να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών. Αυτή η ανακάλυψη αντιστρέφει την κοινή παρανόηση που δημιουργήθηκε γύρω από το incognito mode.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχία, η Google ετοιμάζεται να εισαγάγει αλλαγές στο incognito mode του Chrome. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιήγησης θα εμφανίζει πλέον ξεκάθαρα μηνύματα αποποίησης ευθύνης που εξηγούν ότι η παρακολούθηση στο διαδίκτυο δεν αλλάζει με τη χρήση του incognito mode. Αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη εισαχθεί στη δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος ‘Canary’ και αναμένεται να εφαρμοστούν σε όλες τις σταθερές εκδόσεις του Chrome σύντομα.

Αυτή η αποκάλυψη μας υπενθυμίζει τη σημασία της ενημέρωσης σχετικά με την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο και την αναγκαιότητα για περισσότερη διαφάνεια από τις εταιρίες όσον αφορά τις πρακτικές τους παρακολούθησης. Ενώ το incognito mode μπορεί να παρέχει έναν περιορισμένο αριθμό προστασιών, οι χρήστες πρέπει να είναι ενήμεροι για τον πραγματικό βαθμό προστασίας που παρέχει και να ενεργοποιούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να προφυλάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Συχνές Ερωτήσεις – Λειτουργία Incognito

1. Τι είναι το incognito mode του Chrome;
Το incognito mode του προγράμματος Chrome της Google είναι μια λειτουργία περιήγησης στο διαδίκτυο που δεν αποθηκεύει πληροφορίες όπως cookies, ιστορικό και δεδομένα στη συσκευή σας.

2. Προσφέρει το incognito mode πλήρη προστασία από την παρακολούθηση στο διαδίκτυο;
Όχι, το incognito mode δεν προσφέρει πλήρη προστασία από την παρακολούθηση στο διαδίκτυο. Αν και αποτρέπει την αποθήκευση πληροφοριών στη συσκευή σας, εξωτερικές οντότητες όπως οι ιστότοποι και οι πάροχοι διαδικτύου μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας.

3. Ποιες αλλαγές προτίθεται να εισαγάγει η Google στο incognito mode;
Η Google σκοπεύει να εμφανίζει ξεκάθαρα μηνύματα αποποίησης ευθύνης που εξηγούν ότι η παρακολούθηση στο διαδίκτυο δεν αλλάζει με τη χρήση του incognito mode. Αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη εισαχθεί στη δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος ‘Canary’ και αναμένεται να εφαρμοστούν σε όλες τις σταθερές εκδόσεις του Chrome σύντομα.

4. Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι χρήστες σχετικά με το incognito mode;
Είναι σημαντικό οι χρήστες να είναι ενήμεροι ότι το incognito mode παρέχει περιορισμένη προστασία και δεν αποτρέπει την παρακολούθηση από εξωτερικές οντότητες. Προτείνεται να ενεργοποιήσουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
https://www.google.com/chrome/ – Επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος Chrome
https://support.google.com/chrome/answer/95464?hl=el – Συχνές ερωτήσεις για το Chrome