Η Apple επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για τα μελλοντικά iPhone

Η Apple επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για τα μελλοντικά iPhone

Η Apple αποφάσισε να επενδύσει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς των iPhone. Μέσω μιας σειράς εξαγορών, προσλήψεων προσωπικού και ενημερώσεων υλικού, η εταιρεία αυξάνει τις δυνατότητες του AI στα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοίνωσε ο Financial Times, η Apple είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το τεχνολογικό πρόβλημα της εκτέλεσης της τεχνητής νοημοσύνης σε κινητά τηλέφωνα, με σκοπό να ξεχωρίσει στην αγορά. Έχει ήδη αποκτήσει 21 επιχειρήσεις AI από το 2017 και η πιο πρόσφατη εξαγορά ήταν η WaveOne, μια εταιρεία συμπίεσης βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Apple συνεχίζει να επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη και έχει προσλάβει ανώτερο στέλεχος AI από την Google, τον John Giannandrea. Η εταιρεία έχει επίσης εστιαστεί στην ανάπτυξη μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κειμένου, ήχου και κώδικα που είναι παρόμοιος με ανθρώπινο.

Σκοπός της Apple είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα κινητά τηλέφωνα, ώστε να επιτραπεί στα chatbot και στις εφαρμογές AI να εκτελούνται στο λογισμικό του τηλεφώνου αντί να εξαρτώνται από υπηρεσίες cloud.

Αν και άλλες εταιρείες όπως η Samsung και η Google έχουν ήδη κυκλοφορήσει κινητά τηλέφωνα με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, η Apple συνεχίζει να επενδύει και να καινοτομεί υπεύθυνα σε αυτόν τον τομέα. Με την προσάρτηση του iOS 18 αναμένεται να δούμε τις νέες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης από την Apple.

Συχνές Ερωτήσεις:

1. Ποια είναι η απόφαση της Apple σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη;
2. Πώς προσπαθεί η Apple να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εκτέλεσης της τεχνητής νοημοσύνης στα κινητά τηλέφωνα;
3. Πόσες επιχειρήσεις AI έχει αποκτήσει η Apple μέχρι στιγμής;
4. Ποια είναι η πιο πρόσφατη εξαγορά της Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης;
5. Ποιο είναι το όνομα του ανώτερου στελέχους AI που προσέλαβε η Apple από την Google;
6. Ποιες είναι οι εστίες της Apple στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης;
7. Ποιος είναι ο σκοπός της Apple σχετικά με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα κινητά τηλέφωνά της;
8. Ποιες εταιρείες έχουν ήδη κυκλοφορήσει κινητά τηλέφωνα με τεχνητή νοημοσύνη;
9. Τι περιμένουμε να δούμε με την προσάρτηση του iOS 18 από την Apple;

Ορισμοί:

– Τεχνητή Νοημοσύνη: Αναφέρεται στην δυνατότητα μηχανών και συστημάτων να εκτελούν καθήκοντα που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως αναγνώριση φωνής, αυτόματη μετάφραση και αναζήτηση στο διαδίκτυο.
– Chatbot: Πρόγραμμα υπολογιστή που αλληλεπιδρά με ανθρώπους μέσω κειμένου ή φωνής, προσομοιάζοντας τον ανθρώπινο τρόπο επικοινωνίας.
– Υπηρεσίες Cloud: Παρέχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένους υπολογιστικούς πόρους μέσω του διαδικτύου, όπως αποθήκευση δεδομένων ή υπολογισμοί.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:
Apple
Financial Times