Η Apple εμμένει σε λιγότερη μνήμη στα νέα MacBook και iMac

Η Apple εμμένει σε λιγότερη μνήμη στα νέα MacBook και iMac

Η Apple διατηρεί την απόφασή της να συμπεριλάβει λιγότερη μνήμη στις βασικές εκδόσεις των νέων MacBook και iMac που χρησιμοποιούν τσιπ Apple Silicon, παρά τις αντιδράσεις από ορισμένους χρήστες. Με την επιχειρηματολογία ότι η νέα αρχιτεκτονική μνήμης της επιτρέπει να χρησιμοποιεί τη RAM πιο αποτελεσματικά από τα Mac που βασίζονται σε επεξεργαστή Intel.

Παρόλο που οι βασικές εκδόσεις προσφέρουν μόνο 8GB RAM, η Apple ισχυρίζεται ότι οι υπολογιστές της αποδίδουν εξίσου καλά με άλλους υπολογιστές με μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης.

Η αιτιολόγηση πίσω από αυτή την απόφαση βασίζεται στο γεγονός ότι το Apple Silicon χρησιμοποιεί την Unified Memory Architecture (UMA), με τη μνήμη RAM να ενσωματώνεται ακριβώς στον επεξεργαστή, δίχως δυνατότητα αναβάθμισης.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι επαγγελματίες χρήστες υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονες εφαρμογές και οι προηγμένες τεχνολογίες χρειάζονται όλο και περισσότερη μνήμη. Η αναβάθμιση στα 16GB RAM, η οποία κοστίζει 200 δολάρια, ή ακόμη περισσότερο στα 32GB RAM με κόστος 400 δολαρίων, κάνει την αναβάθμιση ακριβή για πολλούς χρήστες.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πού είναι ενσωματωμένη η μνήμη RAM στους νέους υπολογιστές Apple;

Η μνήμη RAM είναι ενσωματωμένη ακριβώς στον επεξεργαστή του Apple Silicon, χρησιμοποιώντας την Unified Memory Architecture (UMA).

Μπορώ να αναβαθμίσω τη μνήμη RAM σε έναν υπολογιστή Apple Silicon;

Όχι, η μνήμη RAM στους νέους υπολογιστές Apple Silicon δεν μπορεί να αναβαθμιστεί λόγω της αρχιτεκτονικής τους. Η μνήμη είναι ενσωματωμένη και δεν υπάρχει δυνατότητα για επέκταση της μνήμης.

Πως επηρεάζει η μικρότερη ποσότητα μνήμης την απόδοση των νέων υπολογιστών Apple;

Η Apple ισχυρίζεται ότι η νέα αρχιτεκτονική μνήμης τροφοδοτεί τη RAM πολύ πιο αποτελεσματικά και εξασφαλίζει εξίσου υψηλή απόδοση με υπολογιστές που διαθέτουν μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης.

Πώς επηρεάζει το κόστος της αναβάθμισης την απόφαση των χρηστών;

Το κόστος για περισσότερη μνήμη αυξάνεται σημαντικά, με την αναβάθμιση σε 16GB RAM να κοστίζει 200 δολάρια και την αναβάθμιση σε 32GB RAM να κοστίζει 400 δολάρια.

Ποιοι χρήστες επωφελούνται από περι