Η Apple επιτρέπει τους συνδέσμους προς εξωτερικούς ιστότοπους στο App Store

Η Apple επιτρέπει τους συνδέσμους προς εξωτερικούς ιστότοπους στο App Store

Η Apple έχει αποφασίσει να αλλάξει μια σημαντική πολιτική του App Store που είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στους προγραμματιστές. Πλέον, οι προγραμματιστές στις ΗΠΑ θα μπορούν να συμπεριλαμβάνουν συνδέσμους προς εξωτερικούς ιστότοπους για αυτούς που επιθυμούν να κάνουν αγορές εντός των εφαρμογών τους. Ωστόσο, αυτή η τροποποίηση δεν αναιρεί την υποχρέωση των προγραμματιστών να πληρώνουν μεγάλη προμήθεια στην Apple.

Αυτή η αλλαγή στην πολιτική του App Store προέκυψε μετά από την απόρριψη της έφεσης της Apple από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν μόνο για το App Store στις ΗΠΑ και περιορίζουν την επιλεξιμότητα των συνδέσμων προς εξωτερικούς ιστότοπους. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Apple πριν χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα και οι σύνδεσμοι πρέπει να εμφανίζονται μόνο μία φορά και σε μια μοναδική θέση.

Αν και η Apple φαίνεται να διατηρεί τον έλεγχο των πληρωμών, αυτή η τροποποίηση αποτελεί μια σημαντική παραχώρηση από την εταιρεία. Οι προγραμματιστές έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τους περιορισμούς του App Store και αυτή η αλλαγή αποτελεί ένα βήμα προς την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών.

Παρόλα αυτά, η εφαρμογή αυτής της νέας πολιτικής μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για την Apple. Η εταιρεία απαιτεί πλέον από τους προγραμματιστές να καταβάλλουν προμήθεια για αγορές που πραγματοποιούνται εκτός του App Store. Αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από τους προγραμματιστές και να επηρεάσει την εικόνα της εταιρείας.

Συνολικά, αυτή η αλλαγή στην πολιτική του App Store δείχνει μια προσπάθεια από την Apple να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους προγραμματιστές. Ωστόσο, η εταιρεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν από την επιβολή αυτών των νέων όρων. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η αλλαγή στο μέλλον του App Store και των προγραμματιστών που το χρησιμοποιούν.

Συχνές ερωτήσεις (FAQ) σχετικά με την αλλαγή στην πολιτική του App Store της Apple

1. Τι αλλάζει στην πολιτική του App Store;
Η Apple έχει αποφασίσει να επιτρέπει στους προγραμματιστές να συμπεριλαμβάνουν συνδέσμους προς εξωτερικούς ιστότοπους στις εφαρμογές τους. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αγορές εντός των εφαρμογών χρησιμοποιώντας εξωτερικούς ιστότοπους.

2. Για ποιους προγραμματιστές ισχύουν αυτοί οι νέοι κανονισμοί;
Η αλλαγή στην πολιτική του App Store ισχύει μόνο για το App Store στις Ηνωμένες Πολιτείες.

3. Πώς πρέπει να εγκριθεί η χρήση των συνδέσμων προς εξωτερικούς ιστότοπους;
Οι προγραμματιστές πρέπει να έχουν την έγκριση της Apple πριν χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα. Επίσης, οι σύνδεσμοι πρέπει να εμφανίζονται μόνο μία φορά και σε μια μοναδική θέση.

4. Γιατί η αλλαγή αυτή είναι σημαντική για τους προγραμματιστές;
Οι προγραμματιστές έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τους περιορισμούς του App Store. Η επιτροπή αυτής της αλλαγής αντιπροσωπεύει μια παραχώρηση από την Apple προς τους προγραμματιστές και αποτελεί ένα βήμα προς την επίλυση αυτών των ανησυχιών.

5. Υπάρχουν κίνδυνοι που ακολουθούν μετά από αυτή την αλλαγή στην πολιτική;
Η αλλαγή αυτή μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από τους προγραμματιστές και να επηρεάσει την εικόνα της Apple, καθώς πλέον απαιτείται προμήθεια για αγορές εκτός του App Store.

Συσχετισμένοι Σύνδεσμοι:
Apple.com