Η Google αλλάζει τα δεδομένα για τη λειτουργία Incognito

Η Google αλλάζει τα δεδομένα για τη λειτουργία Incognito

Η ειδοποίηση που βλέπουν οι χρήστες κατά την εκκίνηση της λειτουργίας Incognito στο Chrome είναι πλέον διαφορετική. Παρόλο που η δραστηριότητά τους παραμένει κρυφή, η Google ανακοίνωσε ότι οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται. Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά την επίλυση μιας αγωγής μεγάλου ύψους που κατηγορούσε την Google για παρακολούθηση των χρηστών στη λειτουργία Incognito.

Η ενημερωμένη δήλωση αποποίησης ευθυνών που εμφανίζεται τώρα στη δοκιμαστική έκδοση Chrome Canary για Android, Windows και Mac, διευκρινίζει ότι η λειτουργία Incognito δεν αλλάζει τις πρακτικές συλλογής δεδομένων από τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Αυτή η νέα διατύπωση στην αποποίηση ευθυνών αποσκοπεί στο να διασαφηνίσει ότι η Incognito δεν παρέχει πλήρη ανωνυμία και ότι οι πληροφορίες των χρηστών μπορούν να συλλεχθούν από τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται.

Η Google αντιμετώπισε προβλήματα λόγω μιας μήνυσης που ισχυριζόταν ότι παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των χρηστών ακόμη και όταν χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία Incognito. Με την επίλυση αυτής της μήνυσης, η Google προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τις πρακτικές της και να διασφαλίσει ότι οι χρήστες έχουν σαφή εικόνα για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους κατά τη χρήση της Incognito.

1. Τι αλλάζει στη λειτουργία Incognito του Chrome;

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, παρόλο που η δραστηριότητα των χρηστών στη λειτουργία Incognito παραμένει κρυφή, οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται. Αυτή η αλλαγή έγινε μετά την επίλυση μιας αγωγής κατά της Google που την κατηγορούσε για παρακολούθηση των χρηστών στην λειτουργία Incognito. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται από τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες που επισκέπτονται οι χρήστες κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο με την λειτουργία Incognito ενεργή.

2. Ποιες είναι οι πρακτικές συλλογής δεδομένων με την λειτουργία Incognito;

Η Google έχει δώσει την ενημερωμένη δήλωση αποποίησης ευθυνών στις δοκιμαστικές εκδόσεις του Chrome Canary για Android, Windows και Mac. Η δήλωση αυτή διευκρινίζει ότι η λειτουργία Incognito δεν επηρεάζει τις πρακτικές συλλογής δεδομένων από ιστότοπους και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Με άλλα λόγια, οι πληροφορίες των χρηστών μπορούν να συλλεχθούν από τους ιστότοπους που επισκέπτονται, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν την λειτουργία Incognito.

3. Γιατί αντιμετώπισε προβλήματα η Google για την λειτουργία Incognito του Chrome;

Η Google αντιμετώπισε μια μήνυση που ισχυρίζονταν ότι παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των χρηστών ακόμη και όταν χρησιμοποιούν την λειτουργία Incognito. Με την επίλυση αυτής της μήνυσης, η Google προσπαθεί να διευκρινίσει τις πρακτικές της και να διασφαλίσει ότι οι χρήστες έχουν σαφή εικόνα για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους κατά τη χρήση της λειτουργίας Incognito.

Ορισμοί και Ξενόγλωσσα Όραματα

Incognito: Η λειτουργία Incognito επιτρέπει στους χρήστες του Chrome να περιηγηθούν στο διαδίκτυο χωρίς να αποθηκεύονται τα στοιχεία της δραστηριότητάς τους, όπως τα cookies και ο ιστορικός τους.

Συνιστώμενοι Σύνδεσμοι

https://www.google.com/chrome/ (Επίσημη ιστοσελίδα του Google Chrome)

https://support.google.com/chrome/answer/95464?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=el (Άρθρο της υποστήριξης της Google για τη λειτουργία Incognito του Chrome)