Η Google ετοιμάζεται να διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς από το Gmail: Τι πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε ενεργοί

Η Google ετοιμάζεται να διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς από το Gmail: Τι πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε ενεργοί

Προσεχώς, οι χρήστες του Gmail θα βρεθούν μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως ανακοίνωσε η Google, η εταιρεία ετοιμάζεται να εκκαθαρίσει τον υπηρεσία της και να διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών τον επόμενο μήνα. Αυτή η κίνηση αποδίδεται στην αδράνεια και στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των λογαριασμών.

Ενώ η εταιρεία έχει επενδύσει σε τεχνολογία και εργαλεία για να προστατεύσει τους χρήστες της από απειλές όπως το “ψάρεμα” και την κλοπή λογαριασμών, οι ανενεργοί λογαριασμοί εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα. Οι ξεχασμένοι λογαριασμοί, που βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης, είναι ευάλωτοι σε παραβιάσεις. Επιπλέον, δεν έχουν ενεργοποιημένο έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη.

Για να αποφύγουν τη μαζική διαγραφή των λογαριασμών τους, οι χρήστες πρέπει να κρατήσουν τον λογαριασμό τους ενεργό. Είναι σημαντικό να συνδεθούν στον λογαριασμό τους Google και να τον χρησιμοποιήσουν για να διαβάσουν email, να παρακολουθήσουν βίντεο YouTube και άλλες δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Έτσι, θα διασφαλίσουν ότι ο λογαριασμός τους θα θεωρηθεί ενεργός από την Google.

Το να αφήσετε παλιούς και ανενεργούς λογαριασμούς να διαγραφούν είναι μια κίνηση για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενημερωμένοι και ενεργοί στον λογαριασμό σας Gmail.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο λογαριασμός μου δεν θα διαγραφεί;

Για να παραμείνει ενεργός ο λογαριασμός σας στο Gmail, πρέπει να συνδεθείτε και να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας τακτικά. Συνδεθείτε στην Google και ελέγξτε τα email σας, παρακολουθήστε βίντεο στο YouTube και εκτελέστε διάφορες δραστηριότητες που να αφορούν την χρήση του λογαριασμού σας.

2. Ποιος είναι ο λόγος για τη μαζική διαγραφή λογαριασμών από τη Google;

Ο λόγος για τη μαζική εκκαθάριση των λογαριασμών είναι η αδράνεια και η ανάγκη για ασφάλεια. Η Google επιδιώκει να προστατεύσει τους χρήστες της από απειλές όπως το “ψάρεμα” και την κλοπή λογαριασμών, γι’ αυτό διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς.