Η Google πλήρωσε 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες για να διατηρήσει κρυφή μια ρύθμιση στα smartphone και στα προγράμματα περιήγησης ιστού

Η Google πλήρωσε 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες για να διατηρήσει κρυφή μια ρύθμιση στα smartphone και στα προγράμματα περιήγησης ιστού

Η Google, για να διατηρήσει μια ρύθμιση στα smartphone και τα προγράμματα περιήγησης ιστού, πλήρωσε το 2021 ποσό 26,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες όπως η Apple και η Samsung. Αυτή η ρύθμιση επηρεάζει την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας και την προβολή των αναζητήσεων σας στο διαδίκτυο, καθώς και τις διαφημίσεις που βλέπετε.

Πρόκειται για μια πρακτική που η Google ακολουθεί, πληρώνοντας κατασκευαστές τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και προγραμμάτων περιήγησης, για να είναι η προεπιλογή και να μην παρέχονται εναλλακτικές επιλογές κατά την εγκατάσταση των συσκευών ή των προγραμμάτων αναζήτησης.

Η Google ήταν αγωνιστική δράστης στην αγορά αναζήτησης και του διαφημιστικού χώρου, με μερίδιο των εσόδων άνω του 50% από τα συνολικά έσοδα της εταιρείας Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google. Αντιμετωπίζει όμως αγωγές για παράνομο μονοπώλιο στη διαδικτυακή αναζήτηση και τη διαφήμιση, καθώς και για τη συμφωνία με την Apple και άλλες εταιρείες που εμποδίζει τους ανταγωνιστές να διεκδικήσουν δίκαιο μερίδιο στις αγορές και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.

Η μέλλουσα τύχη της Google σχετίζεται με την έκβαση της νομικής διαμάχης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους περιορισμούς λειτουργίας και ανταγωνιστικής πολιτικής για την εταιρεία.

FAQ:

Ποια είναι η ρύθμιση που η Google πλήρωσε για να διατηρήσει κρυφή;
– Η ρύθμιση αφορά την παρακολούθηση της τοποθεσίας και των αναζητήσεων των χρηστών στο διαδίκτυο.

Πώς επηρεάζει αυτή η ρύθμιση τους χρήστες;
– Η ρύθμιση επηρεάζει τις διαφημίσεις που βλέπουν οι χρήστες καθώς και ποιος μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία τους και να δει τι αναζητούν στο διαδίκτυο.

Ποια είναι η σημασία αυτής της πρακτικής για την Google;
– Η πρακτική αυτή έχει συμβάλει στην επιτυχία της Google, αφού η υπηρεσία αναζήτησης αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας.