Η Google προσφέρει υπηρεσία δωρεάν σάρωσης για την ανίχνευση διαρροής δεδομένων

Η Google προσφέρει υπηρεσία δωρεάν σάρωσης για την ανίχνευση διαρροής δεδομένων

Η Google παρέχει μια δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν εάν τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν διαρρεύσει στο Dark Web. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομα, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τους κωδικούς πρόσβασης-ασφαλείας. Αν τα δεδομένα έχουν διαρρεύσει, η Google θα ενημερώσει τον χρήστη μέσω του λογαριασμού του και θα συνιστήσει τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όπως η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης.

Η διαδικασία για να ελέγξετε αν το email σας έχει διαρρεύσει είναι απλή. Πηγαίνετε στο one.google.com και κάντε κλικ στην επιλογή “Αναφορά στον σκοτεινό ιστό, Δοκιμάστε τώρα”. Το σύστημα θα ελέγξει αν το email σας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σας βρίσκεται στο Dark Web.

Η Google προτείνει τις εξής συστάσεις για τη χρήση αυτής της υπηρεσίας: να εκτελείτε τακτικά σάρωση για να ελέγχετε εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας βρίσκεται στο Dark Web, να λαμβάνετε μέτρα για να προστατεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να εγγράφεστε στις υπενθυμίσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εκτελείτε τακτικές ελέγχους.

Οι συνδρομητές Google One έχουν ακόμα περισσότερα οφέλη. Μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και καθοδήγηση όταν τα προσωπικά τους δεδομένα ανιχνεύονται στο Dark Web. Η παρακολούθηση ξεκινά με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail και μπορούν να προστεθούν περισσότερα στοιχεία για παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή.

Όλα τα προσωπικά δεδομένα που επιλέγονται για παρακολούθηση θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ανίχνευση αντιστοιχιών στο Dark Web. Οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο και μπορούν να επεξεργαστούν τα στοιχεία που παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή.

Αυτή η υπηρεσία αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο που παρέχεται από την Google για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των χρηστών της. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε τακτικά τα προσωπικά μας δεδομένα και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Τι είναι το Dark Web;
Το Dark Web είναι μια ενότητα του διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμη μέσω των συνηθισμένων μηχανών αναζήτησης. Περιλαμβάνει κρυπτογραφημένους ιστότοπους για ανώνυμη επικοινωνία και αγορά εγκληματικών δραστηριοτήτων.

2. Πώς μπορώ να ελέγξω εάν τα προσωπικά μου δεδομένα έχουν διαρρεύσει στο Dark Web;
Για να ελέγξετε εάν τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν διαρρεύσει στο Dark Web, μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα one.google.com και να κάνετε κλικ στην επιλογή “Αναφορά στον σκοτεινό ιστό, Δοκιμάστε τώρα”. Το σύστημα θα ελέγξει αν τα δεδομένα σας βρίσκονται στο Dark Web.

3. Τι μπορεί να περιλαμβάνονται στα διαρρεύσαντα προσωπικά δεδομένα;
Τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να διαρρεύσουν στο Dark Web περιλαμβάνουν το όνομα, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τους κωδικούς πρόσβασης-ασφαλείας.

4. Τι πρέπει να κάνω αν τα δεδομένα μου έχουν διαρρεύσει;
Εάν τα δεδομένα σας έχουν διαρρεύσει, η Google θα σας ενημερώσει μέσω του λογαριασμού σας και θα σας προτείνει τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ένα από τα κύρια μέτρα είναι η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης σας.

5. Τι προσφέρει η υπηρεσία Google One;
Οι συνδρομητές Google One έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και καθοδήγηση όταν τα προσωπικά τους δεδομένα εντοπίζονται στο Dark Web. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν περισσότερα στοιχεία για παρακολούθηση.

6. Πώς μπορώ να προστατεύσω τα προσωπικά μου δεδομένα;
Η Google προτείνει την εκτέλεση κανονικών σαρώσεων για να ελέγχετε εάν η διεύθυνση email σας βρίσκεται στο Dark Web. Επίσης, προτείνεται να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και να εκτελείτε τακτικές ελέγχους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για πρόσθετη καθοδήγηση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Google στη διεύθυνση www.google.com.