Η OpenAI ανακοινώνει το GPT-4 Turbo και το GPT Store

Η OpenAI ανακοινώνει το GPT-4 Turbo και το GPT Store

Η OpenAI, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αποκάλυψε σήμερα το νέο της μοντέλο δημιουργίας κειμένου, το GPT-4 Turbo. Βασισμένο στην προηγμένη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, αναμένεται να παρουσιάσει ακόμη υψηλότερη απόδοση και να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για τη δημιουργία προσαρμοσμένων κειμένων.

Μια άλλη ανακοίνωση που έκανε η OpenAI είναι η δημιουργία του GPT Store, ένα χώρος όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανταλλάσσουν και να προμηθεύονται προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT chatbot. Επιπλέον, προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους εργαλεία και εφαρμογές βασισμένα στην τεχνολογία GPT.

Το ChatGPT, που έγινε γρήγορα μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του είδους του, έχει πλέον περίπου 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε εβδομάδα. Η αυξανόμενη δημοτικότητα του δείχνει το ενδιαφέρον των χρηστών για την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και την εφαρμογή της στην καθημερινή ζωή.

Η OpenAI σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το GPT Store μέσα στις επόμενες εβδομάδες, παραπέμποντας στην πορεία της Apple να λανσάρει το iOS App Store ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του iPhone.

Το GPT-4 Turbo και το GPT Store αποτελούν βήμα προόδου για την OpenAI και αντιπροσωπεύουν τη συνεχή προσπάθεια της εταιρείας για τη βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης και την παροχή καινοτόμων εργαλείων στους χρήστες της.

Πηγή: FT, New York Times

Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο GPT-4 Turbo και το ChatGPT;

Το GPT-4 Turbo είναι το νέο μοντέλο δημιουργίας κειμένου της OpenAI που υπόσχεται ακόμη περισσότερη απόδοση και δυνατότητες. Το ChatGPT είναι ένα δημοφιλές chatbot που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία, αλλά θα προσφέρει πλέον προσαρμοσμένες εκδόσεις μέσω του GPT Store.

2. Πόσο δημοφιλές είναι το ChatGPT;

Το ChatGPT έχει περίπου 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε εβδομάδα, καθιστώντας το μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της OpenAI.

3. Πότε θα κυκλοφορήσει το GPT Store;

Το GPT Store αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν και να προμηθεύονται προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT.