Η Samsung ανακοινώνει την VRAM GDDR7 με ταχύτητα 37Gbps

Η Samsung ανακοινώνει την VRAM GDDR7 με ταχύτητα 37Gbps

Η Samsung είναι έτοιμη να παρουσιάσει την νέα VRAM GDDR7 με απίστευτη ταχύτητα 37Gbps, προσφέροντας την πιο γρήγορη μνήμη RAM αυτού του τύπου που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αυτή η τεχνολογική ανακάλυψη θα φέρει μια σημαντική αναβάθμιση στις κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς.

Η νέα VRAM GDDR7 αναμένεται να εμφανιστεί στην επόμενη γενιά GPU της Nvidia, τη σειρά RTX 50, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα. Αν και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, η Samsung προετοιμάζεται για μια παρουσίαση στο συνέδριο 2024 IEEE International Solid-State Circuit, όπου θα αποκαλύψει αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία.

Η ταχύτερη VRAM GDDR7 που παρουσιάζει η Samsung ανεβάζει τον πήχη της ταχύτητας, αφού καταφέρνει να φτάσει έως και 37Gbps. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην χρήση της κωδικοποίησης PAM3 και NRZ signaling. Η κωδικοποίηση PAM3 προσφέρει υψηλότερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων ανά κύκλο και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ βελτιώνει την ταχύτητα της μνήμης.

Η επόμενη γενιά μνήμης GDDR7 θα προσφέρει εντυπωσιακό bandwidth, επιτρέποντας την αναβάθμιση των καρτών γραφικών. Με τις νέες VRAM στα 37Gbps, μαζί με ένα 384-bit interface, η επίδοση θα φτάνει τα 1,79TB/s. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσφέρει η RTX 4090 της Nvidia, επιβεβαιώνοντας την αναβάθμιση που έρχεται με τις νέες μνήμες.

Αν και η Samsung και άλλες εταιρείες όπως η SK Hynix προσπαθούν να αναπτύξουν την τεχνολογία των GDDR7 μνημών, αναμένεται να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να γίνουν διαθέσιμες στην αγορά. Παρόλα αυτά, η ανακάλυψη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξέλιξη των GPU, υποσχόμενη αυξημένο bandwidth και ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση στον κόσμο του gaming και των γραφικών.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

1. Τι είναι η VRAM GDDR7;
Η VRAM GDDR7 είναι μια νέα τεχνολογία μνήμης RAM που προσφέρει απίστευτη ταχύτητα μερικών Gbps. Αναμένεται να εμφανιστεί στην επόμενη γενιά GPU της Nvidia, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στις κάρτες γραφικών.

2. Ποιο είναι το πλεονέκτημα της VRAM GDDR7;
Η VRAM GDDR7 προσφέρει την υψηλότερη ταχύτητα (37Gbps) από όλες τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες μνήμες RAM του τύπου GDDR. Αυτή η αναβάθμιση επιτρέπει αυξημένο bandwidth και ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση στον κόσμο του gaming και των γραφικών.

3. Πώς επιτυγχάνεται η υψηλή ταχύτητα της VRAM GDDR7;
Η υψηλή ταχύτητα (37Gbps) της VRAM GDDR7 επιτυγχάνεται μέσω της κωδικοποίησης PAM3 και NRZ signaling. Η κωδικοποίηση PAM3 προσφέρει υψηλότερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων ανά κύκλο και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

4. Ποια είναι η αναμενόμενη επίδοση της νέας GDDR7 μνήμης;
Με τις VRAM ταχύτητας 37Gbps και ένα 384-bit interface, η επίδοση αναμένεται να φτάνει τα 1,79TB/s. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσφέρει η RTX 4090 της Nvidia.

5. Πότε αναμένεται η διάθεση της GDDR7 μνήμης στην αγορά;
Παρόλο που η Samsung και άλλες εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν την τεχνολογία των GDDR7 μνημών, αναμένεται να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να γίνουν διαθέσιμες στην αγορά.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Ιστοσελίδα της Nvidia
Ιστοσελίδα της Samsung