Καθημερινές απάτες: Προσοχή στα απατηλά τηλεφωνήματα και μηνύματα

Καθημερινές απάτες: Προσοχή στα απατηλά τηλεφωνήματα και μηνύματα

Ορισμένες στιγμές στη ζωή μας συναντάμε ανθρώπους που προσπαθούν να μας εξαπατήσουν για λειτουργήσουν προσωπικό κέρδος. Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση από την αστυνομία, οι απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις είναι μια κοινή μορφή απάτης που πρέπει να φυλασσόμαστε.

Η Αστυνομία πρόσφατα δέχθηκε μια καταγγελία από μια κοπέλα που ζει στην Ηράκλειο. Η κοπέλα λέει ότι έλαβε μια τηλεφώνηση από κάποια που ισχυρίστηκε ότι είναι εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ. Η απατεώνας είπε στην κοπέλα ότι είχε δικαίωμα σε μια επιστροφή χρημάτων 250 ευρώ.

Η κοπέλα αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφάσισε να μην δώσει κανένα προσωπικό της στοιχείο. Ωστόσο, η απατεώνας προσπάθησε να επικοινωνήσει με άλλο μέλος της οικογένειάς της για να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες.

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουμε προσωπικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου ή μηνυμάτων. Οι απατηλές κλήσεις και τα μηνύματα με phishing και smishing είναι μια σύγχρονη μορφή απάτης που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφεύγουμε να απαντάμε σε τέτοιου είδους κλήσεις ή να δίνουμε προσωπικά στοιχεία. Εάν είμαστε ύποπτοι, πρέπει να επικοινωνήσουμε με την αστυνομία για να αναφέρουμε την κατάσταση.

Προστατεύστε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από αυτού του είδους τις απάτες. Μην αποκαλύπτετε προσωπικά στοιχεία και είστε προσεκτικοί με τις αγνώστους κλήσεις και τα μηνύματα που λαμβάνετε. Η προσοχή είναι η καλύτερη προστασία!

Συχνές ερωτήσεις:

1. Τι είναι οι απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις;
Οι απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις είναι μια κοινή μορφή απάτης όπου κάποιος προσποιείται ότι είναι κάποιος εκπρόσωπος ή αρχή με σκοπό να αποκτήσει προσωπικές πληροφορίες ή να πραγματοποιήσει οικονομική απάτη.

2. Τι είναι το phishing;
Το phishing είναι μια μορφή απάτης όπου ο απατεώνας προσποιείται ότι είναι μια αξιόπιστη εταιρεία ή οργανισμός και ζητά προσωπικές πληροφορίες από το θύμα, συνήθως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ιστοσελίδων.

3. Τι είναι το smishing;
Το smishing είναι μια μορφή απάτης που στέλνει απατηλά μηνύματα κειμένου (SMS) στα θύματα, παροτρύνοντάς τους να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή να πραγματοποιήσουν οικονομικές συναλλαγές.

4. Τι πρέπει να κάνω εάν λάβω μια απατηλή κλήση ή μήνυμα;
Εάν υποψιάζεστε ότι οι κλήσεις ή τα μηνύματα που λαμβάνετε είναι απάτη, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην απαντάτε. Επικοινωνήστε με την αστυνομία για να αναφέρετε την κατάσταση.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα παρακάτω σχετικά άρθρα:
https://www.cyber.gov.gr/katigories-phishing-smishing/ – Άρθρο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Δικτύου (ΕΥΑΔ) που εξηγεί το phishing και το smishing.
https://www.securelist.com/what-is-phishing-and-related-attacks-and-how-can-you-protect-yourself/ – Άρθρο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απάτη του phishing και πώς να προστατευτείτε.