Η ανακατασκευή αναλογικών φωτογραφικών μηχανών ως ψηφιακές: Μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις

Η ανακατασκευή αναλογικών φωτογραφικών μηχανών ως ψηφιακές: Μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις

Η ιδέα της μετατροπής μιας αναλογικής φωτογραφικής μηχανής ώστε να λειτουργεί ψηφιακά δεν είναι καινούργια. Από την Kodak DCS100 μέχρι τις τροποποιημένες Canon και Nikon στη σειρά DCS, υπήρξαν προσπάθειες να ενσωματωθεί η ψηφιακή τεχνολογία σε αναλογικά σώματα DSLR. Το 2001, η εταιρία Silicon Film προσέφερε το EFS-1, ένα εξάρτημα σε μορφή κασέττας φιλμ που μετέτρεπε αναλογικές φωτογραφικές μηχανές σε ψηφιακές. Αυτή η ιδέα όμως δεν γνώρισε την επιτυχία που θα περίμενε κανείς.

Ωστόσο, το 2016, το project “I’m Back” εντυπωσίασε τους φωτογράφους και τους ερασιτέχνες όταν παρουσίασε μια νέα εκδοχή της ιδέας. Αυτή τη φορά, το I’m Back προσέθεσε έναν αισθητήρα Micro 4/3 20Megapixel, εσωτερικά ηλεκτρονικά και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K 60p. Τα πάντα βρίσκονται τώρα σε μια “κασέτα”, παρόμοια με αυτή που φιλοξενούσε κάποτε το τυλιγμένο φιλμ.

Η εταιρία υποστηρίζεται από μια επιτυχημένη καμπάνια Kickstarter και αυτή τη φορά, φαίνεται πιθανότερο να καταφέρει να φτάσει στην αγορά με τη βοήθεια της εταιρίας που κατέχει τα δικαιώματα για το brandname Yashica. Με αυτό το νέο εξάρτημα, οι κάτοχοι φωτογραφικών μηχανών μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στον αναλογικό και τον ψηφιακό τρόπο λήψης, χωρίς την ανάγκη για μόνιμες τροποποιήσεις.

FAQ:
1. Ποια είναι η ιδέα του “I’m Back” project;
Το “I’m Back” project είναι η προσπάθεια να μετατραπούν αναλογικές φωτογραφικές μηχανές σε ψηφιακές μέσω ενός εξαρτήματος που περιλαμβάνει αισθητήρα και ηλεκτρονικά.

2. Ποια είναι η καινούργια έκδοση του “I’m Back”;
Η νέα έκδοση του “I’m Back” προσθέτει έναν αισθητήρα Micro 4/3 20Megapixel, εσωτερικά ηλεκτρονικά και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K 60p.

3. Ποια εταιρία θα αναλάβει την διακίνηση του “I’m Back”;
Μια εταιρία με έδρα το Hong Kong που κατέχει τα δικαιώματα για το brandname Yashica θα αναλάβει την διακίνηση του “I’m Back”.