Το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone 15 Pro Max αυξάνει, αλλά κρατά την ποιότητά του

Το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone 15 Pro Max αυξάνει, αλλά κρατά την ποιότητά του

Η Counterpoint Research δημοσίευσε σήμερα μια νέα έκθεση σχετικά με το συνολικό κόστος των εξαρτημάτων του πολυαναμενόμενου iPhone 15 Pro Max. Σύμφωνα με το report, τα εξαρτήματα για το βασικό μοντέλο των 256GB έχουν αυξηθεί κατά 37,7 δολάρια σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, το iPhone 14 Pro Max, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 502 δολάρια. Η νέα telephoto κάμερα είναι μια από τις βασικές αιτίες αυτής της αύξησης, προσθέτοντας σημαντική αξία στο τελικό ποσό.

Το report αναφέρει επίσης ότι ο A17 επεξεργαστής της Apple είναι κατά 30 δολάρια πιο ακριβός από τον προηγούμενο Apple A16 Bionic, καθώς είναι βασισμένος στην τεχνολογία των 3nm. Επιπλέον, η χρήση τιτανίου αντί για ατσάλι για το περίβλημα της συσκευής αυξάνει το κόστος κατά περίπου 7 δολάρια, λόγω των υψηλότερων δαπανών που συνεπάγεται η κατασκευή της τιτανίου.

Αν και το κόστος της RAM αυξήθηκε λόγω της αύξησης στα 8GB, η Apple κατάφερε να μειώσει το κόστος της για τα εξαρτήματα της κατά 16,8 δολάρια, λόγω της πτώσης της τιμής αυτής. Αντίστοιχα, η Apple κατάφερε να μειώσει και το κόστος της οθόνης του iPhone, πληρώνοντας 4 δολάρια λιγότερο στις Samsung Display και LG Display.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το παραπάνω κόστος αναφέρεται μόνο στα εξαρτήματα της συσκευής και δεν περιλαμβάνει το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, τα εργατικά έξοδα, το κόστος κατασκευής, το μάρκετινγκ, τα κόστη μεταφοράς και αποθήκευσης και το κέρδος των εμπόρων. Αυτά τα πρόσθετα κόστη είναι σημαντικά για την τελική τιμή της συσκευής και εξηγούν γιατί η τιμή του iPhone 15 Pro Max είναι τόσο υψηλή.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς διαφέρει το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone 15 Pro Max από το προηγούμενο μοντέλο;

Σύμφωνα με την έκθεση, το κόστος των εξαρτημάτων του iPhone 15 Pro Max έχει αυξηθεί κατά 37,7 δολάρια συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το iPhone 14 Pro Max.

2. Ποια είναι η αιτία αυτής της αύξησης στο κόστος;

Η αύξηση στο κόστος οφείλεται κυρίως στην εισαγωγή της νέας telephoto κάμερας στο iPhone 15 Pro Max.

3. Γιατί ο A17 επεξεργαστής της Apple είναι πιο ακριβός από τον προηγούμενο;

Ο A17 επεξεργαστής είναι πιο ακριβός από τον προηγούμενο Apple A16 Bionic λόγω της χρήσης της τεχνολογίας των 3nm.

4. Έχει μειωθεί κάποιο κόστος στην κατασκευή του iPhone 15 Pro Max;

Παρά την αύξηση σε ορισμένα κόστη, η Apple κατάφερε να μειώσει το κόστος για τη RAM και την οθόνη της συσκευής.