Η κυκλοφορία των απατώντων στον κυβερνοχώρο

Η κυκλοφορία των απατώντων στον κυβερνοχώρο

Ο κυβερνοχώρος συνεχίζει να γίνεται το πεδίο δράσης των απατώντων που εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων για να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και να παράγουν παράνομα κέρδη. Παρότι πολλές φορές οι απάτες είναι εύκολα αναγνώριστες με ορθογραφικά λάθη ή λανθασμένη μετάφραση, υπάρχουν πολλά θύματα που μετά από την εισαγωγή των προσωπικών τους στοιχείων διαπιστώνουν ότι έχουν πέσει θύματα απάτης.

Οι απάτες αυτές εκδηλώνονται με την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με θέματα όπως η επιστροφή φόρου, το market pass και η αποστολή ψεύτικων παραδοσιακών δεμάτων. Επιμένουμε να επαναλάβουμε τη σημασία της προσοχής και της έρευνας πριν αποκρίνεται κανείς σε τέτοια μηνύματα.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για τις τελευταίες απάτες και τρόπους προστασίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο www.cyberalert.gr.

FAQ

Πόσο συχνές είναι οι απάτες στον κυβερνοχώρο;
Οι απάτες στον κυβερνοχώρο είναι αρκετά συχνές, καθώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ευπιστία των ανθρώπων.

Πώς μπορώ να προστατευτώ από απάτες στον κυβερνοχώρο;
Για να προστατευθείτε από απάτες στον κυβερνοχώρο, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να ερευνάτε τα μηνύματα που λαμβάνετε προτού ανταποκριθείτε σε αυτά.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τις απάτες στον κυβερνοχώρο;
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απάτες στον κυβερνοχώρο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο www.cyberalert.gr.