Εναλλακτικές λύσεις αποκλεισμού διαφημίσεων στο YouTube: Τι επιλογές έχουν οι χρήστες

Εναλλακτικές λύσεις αποκλεισμού διαφημίσεων στο YouTube: Τι επιλογές έχουν οι χρήστες

Πρόσφατα, το YouTube προχώρησε σε μια σειρά μέτρων κατά των ad blockers, με σκοπό να αυξήσει τα έσοδα της πλατφόρμας από τις διαφημίσεις. Ωστόσο, αντί να μειωθεί ο αριθμός των ad blockers, παρατηρήθηκε αντίθετη εξέλιξη, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις αποκλεισμού διαφημίσεων που παρακάμπτουν τις περιορισμένες επιλογές της πλατφόρμας.

Ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που σημείωσε τριπλάσια αύξηση τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στις καταργήσεις είναι το Ghostery, το οποίο είναι διαθέσιμο στο κατάστημα επεκτάσεων του Chrome. Παρά τη μεγάλη επιτυχία του, το Ghostery αντιμετώπισε δυσκολίες στο να μπλοκάρει τις διαφημίσεις στο YouTube, γεγονός που οδήγησε τους χρήστες να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Αντίθετα, ο αριθμός των εγκαταστάσεων αυξήθηκε στον Microsoft Edge κατά 30%, καθώς οι χρήστες αναζητούσαν πιο βιώσιμες επιλογές.

Επίσης, το AdGuard, ένα άλλο εργαλείο αποκλεισμού διαφημίσεων, αντιμετωπίζει συνήθως περίπου 6.000 απεγκαταστάσεις καθημερινά στο Chrome. Ωστόσο, από τις 9 Οκτωβρίου έως το τέλος του μήνα, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε σε 11.000 απεγκαταστάσεις ημερησίως, φτάνοντας ακόμα και τις 52.000 απεγκαταστάσεις στις 18 Οκτωβρίου. Ενδιαφέρον είναι ότι η επί πληρωμή έκδοση του AdGuard παρέμεινε ανεπηρέαστη από την απαγόρευση των ad blockers από το YouTube.

Οι ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν ακόμα πιο εξελιγμένες τακτικές αποκλεισμού, με την πιθανότητα να προκύψουν ακόμα και τρωτά σημεία ασφαλείας. Για να αποφευχθεί αυτό, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν επεκτάσεις όπως το uBlock Origin στον Firefox ή να επιλέξουν να πληρώσουν το YouTube Premium, η οποία αποτελεί μια εναλλακτική λύση που παρέχεται από την ίδια την Google.

FAQ:
1. Ποιες εναλλακτικέ