Το Google App σε Huawei, Vivo και Honor smartphones αναγνωρίζεται ως ιός – Όχι όμως όπως νομίζετε

Το Google App σε Huawei, Vivo και Honor smartphones αναγνωρίζεται ως ιός – Όχι όμως όπως νομίζετε

Πρόσφατα παρατηρήθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα με την εφαρμογή του Google App σε ορισμένα smartphones της Huawei, Vivo και Honor. Πολλοί χρήστες στα social media έκαναν σχόλια αναφέροντας ότι αντιλήφθηκαν κάτι παράξενο και το παρουσίασαν ως ιό. Το πρόβλημα αυτό αναφέρεται στο Google App, όμως οι πραγματικές αιτίες είναι διαφορετικές απ’ ότι θα περιμέναμε.

Συγκεκριμένα, η Huawei ανακοίνωσε ότι το λογισμικό ανίχνευσης ιών στα smartphones της προέρχεται από την Avast. Ωστόσο, εξαιτίας κάποιων τροποποιήσεων που έγιναν στην πιο πρόσφατη έκδοση του Google App, το λογισμικό της Avast το αναγνώρισε λανθασμένα ως ιό. Έτσι, οι χρήστες των συσκευών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα, η Huawei συστήνει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής Optimizer της συσκευής σας και να την ενημερώσετε. Είναι σημαντικό, όμως, να γνωρίζετε ότι το Google App δεν είναι πραγματικός ιός, αλλά ο φυσικός μηχανισμός αναγνώρισης ιών της Avast το αντιλαμβάνεται σαν τέτοιο.

Για περισσότερα τεχνολογικά νέα και ενημερώσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε το Techmaniacs.gr στο Google News ή να προσθέσετε τον ιστότοπο στον RSS feeder σας εδώ. Και μην ξεχνάτε, αυτό το πρόβλημα με το Google App δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο νομίζετε. Είναι ένα false positive της Avast που οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν στο λογισμικό, αλλά διορθώνεται εύκολα με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων από την Huawei.