Νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης από τη Google για πιο εξατομικευμένη αναζήτηση

Νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης από τη Google για πιο εξατομικευμένη αναζήτηση

Η Google ανακοίνωσε την εισαγωγή δύο νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν στην πιο εξατομικευμένη αναζήτηση πραγμάτων στο διαδίκτυο. Το πρώτο εργαλείο ονομάζεται Circle to Search και επιτρέπει στους χρήστες του Android να κυκλώνουν ή να επισημαίνουν εικόνες, βίντεο ή κείμενο για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά που βλέπουν.

Ωστόσο, η Google προχωράει ακόμα πιο μακριά με το δεύτερο εργαλείο της, τη γενετική AI, η οποία μπορεί να απαντήσει σε περίπλοκες ερωτήσεις που αφορούν εικόνες ή κείμενα. Οι χρήστες μπορούν να στρέψουν την κάμερα του κινητού τους ή να ανεβάσουν μια φωτογραφία και να κάνουν μια ερώτηση μέσω της εφαρμογής Google για να λάβουν πληροφορίες. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα σχετικά με ένα αναγνώστη βιβλίων, ένα άγνωστο παιχνίδι που συναντά σε ένα παζάρι ή ακόμα και για να αναγνωρίσει έναν πίνακα ζωγραφικής.

Οι νέες δυνατότητες αυτές παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Unpacked” της Samsung και αναμένεται να είναι διαθέσιμες στη νέα σειρά smartphone Galaxy S24 που κυκλοφορεί αργότερα αυτό το μήνα. Επίσης, από την 3η Ιανουαρίου, θα είναι διαθέσιμες σε λίγα ακόμα high-end Android smartphones, όπως τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro. Αυτές οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν ένα νέο επίπεδο αναζήτησης στους χρήστες και κάνουν την αναζήτηση στο διαδίκτυο πιο εξατομικευμένη και διαισθητική.

Συχνές ερωτήσεις

1. Τι είναι το Circle to Search;
Το Circle to Search είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους χρήστες του Android να κυκλώνουν ή να επισημαίνουν εικόνες, βίντεο ή κείμενο για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά που βλέπουν.

2. Τι είναι η γενετική AI;
Η γενετική AI είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να απαντήσει σε περίπλοκες ερωτήσεις που αφορούν εικόνες ή κείμενα. Οι χρήστες μπορούν να στρέψουν την κάμερα του κινητού τους ή να ανεβάσουν μια φωτογραφία και να κάνουν μια ερώτηση μέσω της εφαρμογής Google για να λάβουν πληροφορίες.

3. Ποιες συσκευές είναι συμβατές με αυτές τις νέες δυνατότητες;
Οι νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμες στη νέα σειρά smartphone Galaxy S24 της Samsung και σε μερικές high-end Android smartphones όπως τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Ορισμοί

– Τεχνητή νοημοσύνη: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μηχανημάτων και συστημάτων να εκτελούν εργασίες που θα απαιτούσαν ανθρώπινη νοημοσύνη.

– Αναζήτηση στο διαδίκτυο: Η αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι η διαδικασία του εντοπισμού και της ανάκτησης πληροφοριών από τον κόσμο τος διαδικτύου.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Google: Κύριος ιστότοπος της εταιρείας Google που παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει.

Samsung: Κύριος ιστότοπος της εταιρείας Samsung που παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.