Νέα λειτουργία του Gmail: Πώς να ξεφορτωθείτε τα ανεπιθύμητα newsletters

Νέα λειτουργία του Gmail: Πώς να ξεφορτωθείτε τα ανεπιθύμητα newsletters

Ο μπασταρδώνος mailbox αποτελεί ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που συναντάμε στο διαδίκτυο. Ειδικά όταν έχουμε λογαριασμούς που δέχονται πληθώρα newsletters με προσφορές και νέα που πλέον δεν μας ενδιαφέρουν. Η εκκαθάριση των απείρων emails αποτελεί αναπόφευκτη ανάγκη για να διατηρήσουμε τον αποθηκευτικό χώρο του email μας και να μην χάνουμε σημαντικά μηνύματα.

Μέχρι πρότινος, η επιλογή “unsubscribe” από τα newsletters ήταν διαθέσιμη μόνο στην web έκδοση του Gmail. Ωστόσο, πλέον η λειτουργία αυτή έφτασε και στις κινητές συσκευές, προσφέροντας μια ανακούφιση από τον εφιάλτη των ανεπιθύμητων newsletters που λαμβάνουμε καθημερινά.

Για να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη νέα λειτουργία, απλά πρέπει να πατήσουμε τις τρεις τελείες στην επάνω αριστερή γωνία και να επιλέξουμε την επιλογή “unsubscribe” από τη λίστα του newsletter της συγκεκριμένης εταιρίας. Ένα μήνυμα επιβεβαίωσης θα εμφανιστεί πριν προχωρήσει στη διαγραφή. Επιπλέον, η νέα λειτουργία προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να μαρκάρουμε τα email ως spam ή phishing, για να αποτρέψουμε τη λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, αλλά σταδιακά θα γίνει προσβάσιμη σε όλους. Αυτήν τη στιγμή, η νέα έκδοση του Gmail που περιλαμβάνει αυτήν τη λειτουργία είναι η 2023.11.26 και είναι διαθέσιμη μόνο για τα κινητά τηλέφωνα Pixel. Ωστόσο, η Google αναμένεται να κάνει τη λειτουργία αυτή προσβάσιμη για όλους τους χρήστες του Gmail σύντομα.

Αφήστε πίσω τον εφιάλτη των ανεπιθύμητων newsletters και επωφεληθείτε από τη νέα λειτουργία του Gmail για να διαχειριστείτε το mailbox σας με περισσότερη ευκολία. Επιπλέον, ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα τεχνολογίας.

Συχνές ερωτήσεις (FAQs) για τη νέα λειτουργία “unsubscribe” στο Gmail για κινητά τηλέφωνα Pixel:

1. Τι είναι ένας μπασταρδώνος mailbox;
Ο μπασταρδώνος mailbox είναι ένας χώρος στο email μας που γεμίζει με ανεπιθύμητα newsletters και μηνύματα που δεν μας ενδιαφέρουν πλέον.

2. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα μηνύματα;
Η νέα λειτουργία “unsubscribe” του Gmail μας επιτρέπει να επιλέξουμε να μην λαμβάνουμε πλέον τα newsletters που δεν επιθυμούμε. Απλά πατάμε τις τρεις τελείες και επιλέγουμε “unsubscribe” από τη λίστα του newsletter που θέλουμε να διαγράψουμε.

3. Μπορούμε επίσης να μαρκάρουμε email ως spam ή phishing;
Ναι, η νέα λειτουργία μας επιτρέπει επίσης να μαρκάρουμε email ως spam ή phishing, για να αποτρέψουμε τη λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο μέλλον.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Google: Η επίσημη ιστοσελίδα της Google.
Techmaniacs.gr: Η ιστοσελίδα Techmaniacs.gr, που σας κρατά ενημερωμένους για τα τελευταία νέα τεχνολογίας.