Οι χάρτες της Google δεν θα χάνουν πλέον το σήμα GPS στις σήραγγες

Οι χάρτες της Google δεν θα χάνουν πλέον το σήμα GPS στις σήραγγες

Όταν ταξιδεύουμε σε άγνωστες διαδρομές, το GPS στο κινητό μας τηλέφωνο είναι απαραίτητο για να μας οδηγήσει με ακρίβεια στον προορισμό μας. Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα τούνελ, το σήμα των δορυφόρων δεν φτάνει στη συσκευή μας, προκαλώντας προβλήματα στην καθοδήγηση. Η καλή είδηση είναι ότι οι χάρτες της Google έχουν βρει μια λύση για αυτό το πρόβλημα.

Για να εξασφαλίσουν την ακρίβεια του GPS στα τούνελ, οι χάρτες της Google χρησιμοποιούν τους λεγόμενους “φάρους” Bluetooth. Αυτοί οι φάροι εκπέμπουν σήματα μόνο προς τις κινητές συσκευές των χρηστών και δεν λαμβάνουν δεδομένα από αυτές. Μέσω αυτού του σήματος, η Google μπορεί να παρέχει συνεχή καθοδήγηση στους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους χάρτες της, συλλέγοντας πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο ακόμα και μέσα στα τούνελ.

Αυτή η τεχνολογία υπήρχε ήδη στην εφαρμογή Waze, ωστόσο πολλοί οδηγοί προτιμούν τους χάρτες της Google. Για αυτούς τους οδηγούς, υπάρχουν καλά νέα, καθώς οι ενημερωμένοι χάρτες της Google πλέον υποστηρίζουν τη χρήση των φάρων Bluetooth, βελτιώνοντας έτσι την αξιοπιστία των οδηγιών και την ασφάλεια των οδηγών.

Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στους χάρτες της Google, αρκεί να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα. Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, επιλέξτε την επιλογή “Beacon μέσω Bluetooth” και ενεργοποιήστε την. Έτσι, θα μπορείτε να απολαμβάνετε ακριβείς οδηγίες ακόμα και όταν βρίσκεστε σε τούνελ.

Η επιλογή αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στους χρήστες Android και σύντομα αναμένεται να είναι διαθέσιμη και στους χρήστες του iOS. Οι χάρτες της Google σας προσφέρουν πλέον ακρίβεια και ασφάλεια σε κάθε διαδρομή σας, ακόμα και στα τούνελ.

Συχνές ερωτήσεις (FAQs)

1. Τι είναι οι φάροι Bluetooth;

Οι φάροι Bluetooth είναι μικρά σημεία εκπομπής σήματος που χρησιμοποιούνται από τους χάρτες της Google για την καθοδήγηση των οδηγών σε τούνελ. Αυτοί οι φάροι εκπέμπουν σήματα μόνο προς τις κινητές συσκευές των χρηστών και δεν λαμβάνουν δεδομένα από αυτές.

2. Πώς λειτουργούν οι φάροι Bluetooth;

Οι φάροι Bluetooth εκπέμπουν σήματα που επιτρέπουν στην Google να παρέχει συνεχή καθοδήγηση στους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους χάρτες της, ακόμα και μέσα στα τούνελ. Μέσω αυτών των σημάτων, η Google συλλέγει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

3. Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τη λειτουργία Beacon μέσω Bluetooth στους χάρτες της Google;

Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

– Ανοίξτε την εφαρμογή των χαρτών της Google στη συσκευή σας.
– Επιλέξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.
– Επιλέξτε την επιλογή “Beacon μέσω Bluetooth”.
– Ενεργοποιήστε την επιλογή.

4. Πώς μπορώ να λάβω ακριβείς οδηγίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής μου σε ένα τούνελ;

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Beacon μέσω Bluetooth” στους χάρτες της Google, θα λάβετε ακριβείς οδηγίες ακόμα και όταν βρίσκεστε σε τούνελ. Οι φάροι Bluetooth θα παρέχουν συνεχή καθοδήγηση για τη διάρκεια της διαδρομής σας.

5. Είναι η λειτουργία Beacon μέσω Bluetooth διαθέσιμη για τους χρήστες του iOS;

Αυτή η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη για τους χρήστες Android. Σύντομα αναμένεται να είναι διαθέσιμη και για τους χρήστες του iOS.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Google Χάρτες
Waze