Προσεδάφιση στο φεγγάρι: Η εξερεύνηση του διαστήματος συνεχίζεται

Προσεδάφιση στο φεγγάρι: Η εξερεύνηση του διαστήματος συνεχίζεται

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε η πέμπτη χώρα που στέλνει ένα διαστημόπλοιο στο φεγγάρι. Το διαστημικό σκάφος SLIM προσγειώθηκε με ακρίβεια περίπου 100 μέτρα από τον στόχο του, επιχειρώντας να δοκιμάσει μια νέα τεχνολογία προσεδάφισης. Παρόλα αυτά, αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή ενέργειας λόγω των ηλιακών πάνελ του.

Αυτή η αποστολή σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο για το διαστημικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας, το οποίο έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία που δοκιμάζεται με το SLIM θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για τη μελλοντική εξερεύνηση των λοφωδών πόλων της Σελήνης, όπου υπάρχουν ελπίδες για την ύπαρξη οξυγόνου και νερού. Η JAXA επιδιώκει επίσης να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο στον διάστημα, συνεργαζόμενη με τις ΗΠΑ και απεναντίας στην Κίνα.

Μέχρι σήμερα, μόνο η πρώην Σοβιετική Ένωση, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία έχουν επιτύχει να προσγειώσουν ένα διαστημόπλοιο στο φεγγάρι. Το SLIM θα χρειαστεί περίπου έναν μήνα για να επαληθευτεί αν έχει πετύχει τους στόχους του. Αυτή η επιτυχία σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για την ανθρωπότητα να εξερευνήσει τα μυστήρια του διαστήματος και να ανακαλύψει νέες πληροφορίες για το φεγγάρι και το σύμπαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

FAQ Τμήμα

Ερώτηση: Ποια είναι η πιο πρόσφατη αποστολή της Ιαπωνίας στο φεγγάρι;
Απάντηση: Η Ιαπωνία έστειλε το διαστημικό σκάφος SLIM στο φεγγάρι.

Ερώτηση: Ποια είναι η ακρίβεια προσέγγισης του διαστημόπλοιου SLIM στον στόχο του;
Απάντηση: Το διαστημόπλοιο SLIM προσεγγίστηκε με ακρίβεια περίπου 100 μέτρα από τον στόχο του.

Ερώτηση: Ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το SLIM σχετικά με την παραγωγή ενέργειας;
Απάντηση: Το SLIM αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή ενέργειας λόγω των ηλιακών πάνελ του.

Ερώτηση: Για ποίον λόγο η αποστολή του SLIM είναι σημαντική για την Ιαπωνία;
Απάντηση: Η αποστολή του SLIM σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο για το διαστημικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας. Η τεχνολογία που δοκιμάζεται με το SLIM θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για τη μελλοντική εξερεύνηση των λοφωδών πόλων της Σελήνης.

Ερώτηση: Πόσες χώρες έχουν επιτύχει να προσγειώσουν ένα διαστημόπλοιο στο φεγγάρι;
Απάντηση: Μέχρι σήμερα, μόνο η Σοβιετική Ένωση, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία έχουν επιτύχει να προσγειώσουν ένα διαστημόπλοιο στο φεγγάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαστημικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της JAXA στον ακόλουθο σύνδεσμο: JAXA