Οι νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX 40-series SUPER: Αναμένονται αλλαγές και βελτιώσεις

Οι νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX 40-series SUPER: Αναμένονται αλλαγές και βελτιώσεις

Οι αγαπημένες κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX είναι σε συνεχή εξέλιξη, και σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, οι νέες κάρτες γραφικών σειράς RTX 40 θα φέρουν την ονομασία SUPER και αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2024.

Η NVIDIA, παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι επίσημα ανάμεσα στους εκθέτες στην CES, έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις συνεδριακές αίθουσες και ξενοδοχεία γύρω από την έκθεση για να παρουσιάσει τις νέες της καινοτομίες σε υποστήριξη των δημοσιογράφων και των πελατών της.

Τα νέα μοντέλα της σειράς GeForce RTX 40 αναμένεται να φέρουν αλλαγές και βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Σύμφωνα με τα τελευταία διαρρεύσεις, οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 4080 SUPER και 4070 SUPER θα προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης και ευρύτερο memory interface σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα. Αναμένεται ότι η GeForce RTX 4080 SUPER θα διαθέτει μνήμη 20GB με δίαυλο μνήμης 320-bit, ενώ η GeForce RTX 4070 SUPER θα έχει μνήμη 16GB με δίαυλο μνήμης 256-bit.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από την NVIDIA. Στο παρελθόν, είχαν κυκλοφορήσει φήμες για “SUPER” εκδόσεις καρτών γραφικών στη σειρά GeForce RTX 30, αλλά τελικά είδαμε τις εκδόσεις “Ti”. Η επωνυμία “SUPER” από την εποχή της GeForce RTX 20-series έχει γίνει αναγνωρίσιμη και συνήθως συνδέεται με αυξημένες επιδόσεις και βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Συνοψίζοντας, οι νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX 40-series SUPER αναμένονται με αναβαθμίσεις σε χωρητικότητα μνήμης και memory interface, προσφέροντας στους χρήστες κορυφαίες επιδόσεις για τις απαιτητικές ανάγκες τους στον τομέα των γραφικών.