Η Amazon εξετάζει την αντικατάσταση του Android με το δικό της λειτουργικό σύστημα

Η Amazon εξετάζει την αντικατάσταση του Android με το δικό της λειτουργικό σύστημα

Η Amazon εξετάζει σοβαρά τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το λειτουργικό σύστημα Android της Google και να υποκαταστήσει τη χρήση του με ένα δικό της λειτουργικό σύστημα, μετά τους επόμενους μήνες. Πηγές αναφέρουν ότι η Amazon έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος, εσωτερικά γνωστού ως “Vega”, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις έξυπνες οθόνες, τις τηλεοράσεις και άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές της εταιρείας.

Το Vega, που αναμένεται να βασίζεται στο Linux, θα παρέχει στην Amazon τη δυνατότητα να έχει πλήρη έλεγχο και αυτονομία στην ανάπτυξη και λειτουργία των προϊόντων της. Αυτό θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα την Google και να παράσχει μια πιο ενοποιημένη εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές της.

Το λειτουργικό σύστημα της Amazon, το Fire OS, έχει παρουσιάσει ορισμένες περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με το Android, καθώς εξαρτάται από το Android Open Source Project. Επιπλέον, η Google έχει επιχειρήσει να περιορίσει ορισμένους κατασκευαστές από την παραγωγή τηλεοράσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Amazon.

Με τη δημιουργία του Vega λειτουργικού συστήματος, η Amazon έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια ενιαία πλατφόρμα που θα είναι συμβατή με διάφορες συσκευές και λειτουργικά συστήματα, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν εφαρμογές που θα λειτουργούν ομαλά σε όλα αυτά τα περιβάλλοντα.

Αν και η μετάβαση από το Android στο Vega ξεκινά αρχικά με τις τηλεοράσεις Fire, υπάρχει η πιθανότητα να διευρυνθεί σε άλλα προϊόντα της Amazon στο μέλλον. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει την παρουσία και τις δυνατότητες της στην αγορά, παρέχοντας ταυτόχρονα χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές της.

FAQ:

Τι είναι το λειτουργικό σύστημα Vega;
Το Vega είναι το λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσεται από την Amazon για τις έξυπνες οθόνες, τις τηλεοράσεις και άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές της εταιρείας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αντικατάστασης του Android με το Vega;
Η αντικατάσταση του Android με το Vega θα δώσει στην Amazon πλήρη έλεγχο και αυτονομία στην ανάπτυξη και λειτουργία των προϊόντων της, επιτρέποντάς της να παρέχει μια ενοποιημένη εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές της.

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι τηλεοράσεις Fire με το Vega;
Αν και δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, πηγές αναφέρουν ότι οι τηλεοράσεις Fire με το Vega θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν το 2024.

Ποιές είναι οι προοπτικές επέκτασης του Vega;
Η Amazon εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του Vega σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Αυτό θα της επιτρέψει να αναπτύξει την παρουσία της στην αγορά και να προσφέρει χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές.