Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το μεταναστευτικό πτηνό κοέλ

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το μεταναστευτικό πτηνό κοέλ

Το πουλί-κοέλ, ένα μεταναστευτικό πτηνό που έχει εντυπωσιάσει τους κατοίκους της Μελβούρνης με τις αδιάκοπες φωνές του, φαίνεται να έχει αλλάξει τον βιότοπο του. Ερευνητές υποστηρίζουν πως η κλιματική αλλαγή είναι πιθανός παράγοντας που έχει επηρεάσει τη μεταναστευτική συμπεριφορά αυτού του πουλιού.

Μέχρι πρόσφατα, οι κοέλ ήταν σπάνια στη Μελβούρνη, με τις εμφανίσεις τους να περιορίζονται περισσότερο στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ. Ωστόσο, πρόσφατα έχουν καταγραφεί πολλές αναφορές για την παρουσία τους στη Μελβούρνη, με τις φωνές τους να ακούγονται όλη τη νύχτα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι υπεύθυνη για αυτήν τη μετατόπιση του κοέλ. Ο αλλαγμένος κλιματικός χώρος μπορεί να έχει επηρεάσει την παρουσία και την προτίμηση βιοτόπων αυτού του είδους πτηνού.

Οι επιστήμονες εξετάζουν τις αιτίες αυτής της αλλαγής στη μεταναστευτική συμπεριφορά των κοέλ. Η κατανόηση αυτού του φαινομένου είναι σημαντική όχι μόνο για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα τοπικά οικοσυστήματα και το περιβάλλον.

FAQ:
Q: Ποιο είναι το πτηνό που ακούγεται στη Μελβούρνη;
A: Το πτηνό που ακούγεται στη Μελβούρνη είναι το κοέλ, ένα μεταναστευτικό πτηνό.

Q: Ποια είναι η πιθανή αιτία για την αλλαγή στη μεταναστευτική συμπεριφορά του κοέλ;
A: Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας πιθανός παράγοντας που επηρεάζει τη νέα επιλογή του βιότοπου του κοέλ.

Q: Πού συνήθως συναντάται το πτηνό-κοέλ;
A: Το πτηνό-κοέλ συνήθως συναντάται στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ, αλλά πρόσφατα έχει καταγραφεί και στη Μελβούρνη.