Η νέα εφαρμογή της Microsoft: Προετοιμάζοντας το έδαφος για τα Windows στο cloud

Η νέα εφαρμογή της Microsoft: Προετοιμάζοντας το έδαφος για τα Windows στο cloud

Η Microsoft παρουσίασε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή για τα Windows, που θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη μετάβαση του λειτουργικού συστήματος στο cloud. Η εφαρμογή αυτή, που διατίθεται για τις πλατφόρμες iOS, iPadOS, macOS, Windows και web browsers, επιτρέπει την ροή ενός αντιγράφου των Windows από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή μέσω του Azure Virtual Desktop, των Windows 365 και των Microsoft Dev Box.

Η εφαρμογή των Windows παρέχει πλήρη υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες, προσαρμοσμένες αναλύσεις οθόνης, scaling και δυνατότητα να συνδεθούν περιφερειακές συσκευές, όπως webcams, συσκευές αποθήκευσης και εκτυπωτές. Αυτή τη στιγμή, η προεπισκόπηση της εφαρμογής είναι διαθέσιμη μόνο για επιχειρηματικούς λογαριασμούς της Microsoft, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα επεκταθεί και για τους καταναλωτές στο μέλλον.

Η εισαγωγή αυτής της νέας εφαρμογής αποτελεί μια ακόμα ενέργεια της Microsoft προς την κατεύθυνση της μεταφοράς των Windows στο cloud. Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει παρόμοιες λύσεις για σύνδεση σε απομακρυσμένους υπολογιστές εδώ και χρόνια, όπως η εφαρμογή Remote Connection που συμπεριλαμβάνεται στα Windows. Ωστόσο, η νέα “Windows app” φαίνεται να σηματοδοτεί την πρόθεση της Microsoft να μεταφέρει τα Windows ολοκληρωτικά στο cloud.

Η Microsoft έχει σχεδιάσει μια νέα ομάδα, με την ονομασία “Windows and Web Experiences”, που αποσκοπεί στη δημιουργία web services για τα Windows, βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η εστίαση στον τομέα του web υποδεικνύει την πρόθεση της Microsoft να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης των Windows μέσω του cloud.

FAQ:

Q: Για ποιες πλατφόρμες είναι διαθέσιμη η εφαρμογή των Windows;
A: Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS, iPadOS, macOS, Windows και web browsers.

Q: Τί δυνατότητες παρέχει η εφαρμογή των Windows;
A: Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες, προσαρμοσμένες αναλύσεις οθόνης, scaling και σύνδεση περιφερειακών συσκευών.

Q: Πότε αναμένεται να είναι διαθέσιμη για τους καταναλωτές;
A: Παρόλο που η προεπισκόπηση είναι διαθέσιμη μόνο για επιχειρηματικούς λογαριασμούς, υπάρχουν ενδείξεις για μελλοντική διάθεση και για τους καταναλωτές.