Τεχνολογικές εταιρίες συνεχίζουν τα κύματα απολύσεων το 2024

Τεχνολογικές εταιρίες συνεχίζουν τα κύματα απολύσεων το 2024

Το 2023 ήταν ένα έτος μεγάλου κύματος απολύσεων στην τεχνολογική βιομηχανία και φαίνεται πως οι εταιρίες συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και το 2024. Το PayPal, η Microsoft, η Block και η Google ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις που θα επηρεάσουν χιλιάδες εργαζομένους.

Το PayPal θα απολύσει περίπου 2.500 εργαζόμενους, αποτελώντας το 7% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας. Ο ανταγωνισμός στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών ασκεί πίεση στην εταιρία, που προσπαθεί να επενδύσει σε τομείς που θα επιταχύνουν την ανάπτυξή της.

Η Microsoft αποφάσισε να απολύσει 1.900 εργαζομένους σε Xbox και την Activision Blizzard. Με τον στόχο να επιτύχει βιώσιμη δομή κόστους, η Microsoft Gaming και η Activision Blizzard θα εκτελέσουν τις απολύσεις για να συγχρονιστούν σε στρατηγική και εκτέλεση σχεδίου που υποστηρίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

Η εταιρία Block, που ανήκει στον Jack Dorsey, θα απολύσει περίπου 1.000 εργαζόμενους. Αρχικά είχε προγραμματίσει μια μείωση των εργαζομένων από 13.000 σε 12.000 σε μία περίοδο αρκετών μηνών, αλλά αποφάσισε να επιταχύνει τις απολύσεις.

Τέλος, η Google απολύει επιπλέον 1.000 εργαζομένους, παρά τα υψηλά έσοδα που σημείωσε. Συνολικά, η Google απέλυσε 12.000 εργαζομένους το 2023. Οι απολύσεις κόστισαν στην εταιρία $700 εκατομμύρια και προστέθηκαν στο συνολικό ποσό των $2.1 δισεκατομμυρίων που δόθηκαν ως αποζημίωση.

Η αύξηση του ανταγωνισμού στην τεχνολογική βιομηχανία φαίνεται να επηρεάζει πολλές εταιρίες, με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας.

Σε τι αναφέρεται το άρθρο;
Το άρθρο αναφέρεται στις μαζικές απολύσεις που έγιναν στην τεχνολογική βιομηχανία το 2023 και συνεχίζονται και το 2024. Εταιρίες όπως το PayPal, η Microsoft, η Block και η Google ανακοίνωσαν απολύσεις που θα επηρεάσουν χιλιάδες εργαζομένους.

Το PayPal
Το PayPal αποφάσισε να απολύσει περίπου 2.500 εργαζόμενους, περιλαμβάνοντας το 7% του συνολικού προσωπικού της εταιρίας. Ο ανταγωνισμός στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών ασκεί πίεση στο PayPal που προσπαθεί να επικεντρωθεί σε τομείς που θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της.

Η Microsoft και η Activision Blizzard
Η Microsoft ανακοίνωσε την απόλυση 1.900 εργαζομένων στο Xbox και στην Activision Blizzard. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί βιώσιμη δομή κόστους στον τομέα του gaming. Οι απολύσεις θα βοηθήσουν στη στρατηγική και εκτέλεση σχεδίων των επιχειρήσεων.

Η εταιρία Block
Η Block, η οποία ανήκει στον Jack Dorsey, θα απολύσει περίπου 1.000 εργαζομένους. Η απόφαση αυτή προήλθε από την αρχική σκέψη να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων από 13.000 σε 12.000 σε μερικούς μήνες, αλλά τελικά επιλέχθηκε η επιτάχυνση των απολύσεων.

Η Google
H Google ανακοίνωσε την απόλυση επιπλέον 1.000 εργαζομένων, παρά τα υψηλά έσοδα που είχε. Συνολικά, η Google απέλυσε 12.000 εργαζομένους το 2023. Οι απολύσεις συνοδεύτηκαν από ένα κόστος ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων και προστέθηκαν στο συνολικό ποσό αποζημίωσης ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αύξηση ανταγωνισμού στην τεχνολογική βιομηχανία
Η αύξηση του ανταγωνισμού στην τεχνολογική βιομηχανία φαίνεται να επηρεάζει πολλές εταιρίες, με αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Suggested Links:
PayPal Corporation
Microsoft
Block
Google