Η Google διαγράφει αδρανείς λογαριασμούς για λόγους ασφαλείας

Η Google διαγράφει αδρανείς λογαριασμούς για λόγους ασφαλείας

Η Google εφαρμόζει μια νέα πολιτική που θα οδηγήσει στη διαγραφή αδρανών λογαριασμών από τον Δεκέμβριο του 2023. Η αναβάθμιση αυτή εφαρμόζεται για όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς στις υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, το Google Docs και το Google Drive.

Η ανάλυση της εταιρείας δείχνει ότι οι αδρανείς λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι σε παραβιάσεις ασφαλείας, καθώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιούν διπλή επαλήθευση. Έτσι, η Google αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή τους για να διατηρήσει την ασφάλεια του συστήματός της.

Για να αποτρέψουν τη διαγραφή των λογαριασμών τους, οι χρήστες πρέπει να συνδέονται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια στον λογαριασμό τους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας της Google, όπως το email, το Google Drive ή η μηχανή αναζήτησης. Η ενέργεια αυτή θα θεωρηθεί ως επαρκής χρήση του λογαριασμού και θα αποφύγει τη διαγραφή του.

Εάν έχετε λογαριασμό στην Google που βρίσκεται σε αδράνεια για περισσότερα από δύο χρόνια και θέλετε να τον διατηρήσετε, συνίσταται να πραγματοποιήσετε μία ενέργεια μέσα στον λογαριασμό σας προτού ολοκληρωθεί η διαγραφή. Μπορείτε να συνδεθείτε, να στείλετε ένα email, να κατεβάσετε μια εφαρμογή ή να αναζητήσετε κάτι στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιοι λογαριασμοί πλήττονται από τη διαγραφή;

Η διαγραφή αφορά μόνο προσωπικούς λογαριασμούς στις υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, το Google Docs και το Google Drive. Δεν επηρεάζονται οι λογαριασμοί οργανισμών, όπως σχολεία και επιχειρήσεις.

Πόσο συχνά πρέπει να συνδέομαι στον λογαριασμό μου;

Για να αποφύγετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας, πρέπει να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια. Αρκεί να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google, όπως το email, το Google Drive ή η μηχανή αναζήτησης.

Τι μπορώ να κάνω αν ο λογαριασμός μου διαγραφεί;

Εάν ο λογαριασμός σας διαγραφεί λόγω αδράνε