Το αίνιγμα μεταξύ του Chrome και του Edge: ένα bug ή μια προσπάθεια της Microsoft;

Το αίνιγμα μεταξύ του Chrome και του Edge: ένα bug ή μια προσπάθεια της Microsoft;

Ξαφνικά, πολλοί χρήστες του Chrome browser στα Windows 10 ή 11 έχουν ανακαλύψει ότι αντί αυτού εκτελούν το Microsoft Edge. Παρόμοιες παρατηρήσεις έχουν γίνει και από τον Tom Warren του The Verge και από άλλους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα φόρουμ υποστήριξης της Microsoft.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Παρά την έλλειψη επίσημου σχολίου από τη Microsoft, υπάρχει μια πιθανή εξήγηση. Με βάση την υπόθεση του Tom Warren, αυτή η αλλαγή δύναται να συνδέεται με ένα bug ή με ένα ακούσιο κλικ σε ένα παράθυρο διαλόγου του Edge που επιτρέπει την εισαγωγή δεδομένων από το Chrome στον Edge. Το γεγονός αυτό όμως δεν είναι προφανές, αν μιλάμε για ένα bug ή για μια σκόπιμη ενέργεια της Microsoft.

Αυτή η περίπτωση φέρνει στο προσκήνιο ορισμένες από τις τακτικές που ακολουθεί η Microsoft για να προωθήσει τον Edge browser. Η εταιρεία έχει επιχειρήσει, μεταξύ άλλων, να εμψυχώσει τους χρήστες των Windows να χρησιμοποιήσουν τον Edge και να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες της Microsoft. Παράλληλα, ο Edge βασίζεται στο Chromium και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο λειτουργίας του από τον Chrome. Ωστόσο, ο Edge επικεντρώνεται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Microsoft, παρέχοντας κωδικούς κουπονιών, προωθώντας τη σουίτα εφαρμογών Microsoft 365 και εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την προωθητική πολιτική της Microsoft μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει επιθετικά προωθήσει τις υπηρεσίες της, καθιστώντας την “καθαρή” εγκατάσταση των Windows λιγότερο καθαρή. Αν και δεν είναι σίγουρο το αν υπάρχει bug ή σκόπιμη ενέργεια στην είσοδο δεδομένων από τον Chrome στον Edge, παραμένουμε ανυπομονησία για κάποια ανακοίνωση από τη Microsoft.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

1. Τι συμβαίνει με τους χρήστες του Chrome στα Windows 10 ή 11;
– Αντί να εκτελούν τον Chrome, αυτοί οι χρήστες παρατηρούν ότι εκκινεί ο Microsoft Edge.

2. Ποια η πιθανή εξήγηση γι’ αυτό το γεγονός;
– Ένα bug ή ένα κατάλοιπο παράθυρο διαλόγου του Edge που εμφανίζει το μήνυμα εισόδου δεδομένων από το Chrome στον Edge.

3. Πώς προσπαθεί η Microsoft να προωθήσει τον Edge browser;
– Η εταιρεία επιθυμεί να εμψυχώσει τους χρήστες των Windows να χρησιμοποιούν τον Edge και να εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες της Microsoft.

4. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Edge και τον Chrome;
– Ο Edge βασίζεται στο Chromium, έχοντας παρόμοια λειτουργικότητα με τον Chrome. Ωστόσο, ο Edge επικεντρώνεται περισσότερο στις υπηρεσίες της Microsoft και παρέχει και άλλες προσφορές.

Ορισμοί

– Chrome: Ένας δημοφιλής web browser που αναπτύχθηκε από την Google.
– Microsoft Edge: Ο επίσημος web browser της Microsoft, βασισμένος στο Chromium.
– Bug: Ένα πρόβλημα ή σφάλμα σε μια εφαρμογή ή σε ένα λειτουργικό σύστημα.
– Windows: Ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft.

Συνιστώμενα σχετικά links

Επίσημη Ιστοσελίδα της Microsoft
Επίσημη Ιστοσελίδα του Chrome

Σημείωση: Προτείνονται μόνο URL που ανήκουν στο κύριο τομέα και όχι σε υποσελίδες.