Ανακαλύφθηκε μυστική λειτουργία στα iPhone που αυξάνει αισθητά τη διάρκεια της μπαταρίας

Ανακαλύφθηκε μυστική λειτουργία στα iPhone που αυξάνει αισθητά τη διάρκεια της μπαταρίας

##

Ένας ανυποψίαστος χρήστης iPhone ανακάλυψε ένα κρυφό “hack” που μπορεί να θεωρηθεί αναπάντεχα επαναστατικό. Η νέα αυτή λειτουργία, που καθιστά τη μπαταρία του κινητού του “απεριόριστη”, έχει ήδη αυτούς που την έχουν δοκιμάσει ενθουσιασμένους.

Αν διαπιστώνετε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει γρηγορότερα από ό,τι συνήθως, ή αν πάντα νιώθετε ότι την έχετε αφήσει με λίγη φόρτιση, τότε αυτό το “hack” μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Ο χρήστης με το όνομα “T-Sply”, μέσα από ένα βίντεο στο TikTok αποκάλυψε πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Αν και ορισμένοι ίσως αμφιβάλλουν για την ακρίβεια του, οι ισχυρισμοί του ότι παρέχει “απεριόριστη μπαταρία” είναι πραγματικά εντυπωσιακοί.

# FAQ
**Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω αυτή τη ρύθμιση στο iPhone μου;**
1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.
2. Μεταβείτε στην ενότητα Προσβασιμότητα (Accessibility).
3. Επιλέξτε την κατηγορία “Εμφάνιση και μέγεθος κειμένου” (Display & Text Size).
4. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Μείωση λευκού σημείου” (Reduce White Point).

**Πώς ρυθμίζω το ποσοστό της μείωσης του λευκού σημείου;**
Το ποσοστό της μείωσης του λευκού σημείου καθορίζει την ποσότητα της μπαταρίας που θέλετε να εξοικονομήσετε. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό, τόσο περισσότερη μπαταρία θα εξοικονομήσετε. Ωστόσο, να έχετε υπόψη ότι αυτό μπορεί να καθιστά δυσκολότερη την ανάγνωση της οθόνης σας όταν δεν υπάρχει αρκετό φως. Ρυθμίστε το ποσοστό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

**Είναι αυτό το “hack” χρήσιμο και τη νύχτα;**
Ασφαλώς! Η λειτουργία αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν παίζετε με το τηλέφωνό σας πριν τον ύπνο. Τα έντονα φώτα τη νύχτα ενδέχεται να επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου, αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιδρά επιβαρυνόμενος από το μπλε φως που εκπέμπεται από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές. Με τη χρήση αυτής της λειτουργίας, μπορείτε να καταφέρετε να κάνετε την οθόνη σας πιο αχνή και να απολαύσετε έναν ήρεμο ύπνο.

Η ανακάλυψη αυτή μάλλον ανατρέπει τις συνήθειες που είχαμε για τη διάρκεια της μπαταρίας των iPhone. Ακόμη, ένας άλλος εμπειρογνώμονας κινητών τηλεφώνων μοιράστηκε ένα άλλο μυστικό χαρακτηριστικό που επίσης συμβάλλει στην εξοικονόμηση της μπαταρίας. Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες