Η Samsung Gauss: Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Samsung Gauss: Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη

Μετά το πρόσφατο συνέδριο της OpenAI, η Samsung ανακοινώνει την είσοδό της στον κόσμο της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης με το νέο της μοντέλο, το Samsung Gauss. Αυτό το νέο μοντέλο, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Samsung AI Forum 2023, αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: τη Γλώσσα, τον Κώδικα και την Εικόνα, και υπόσχεται να προσφέρει μια εξελιγμένη εμπειρία διαλόγου και λειτουργικότητας σε συσκευές όπως smartphones και tablets.

Το Samsung Gauss Language είναι ένα εξελιγμένο γλωσσικό μοντέλο που μπορεί να κατανοήσει και να παρέχει συνεκτικές απαντήσεις σε προτροπές κειμένου. Αυτό το μοντέλο μπορεί να βοηθήσει σε ποικίλες εργασίες παραγωγικότητας, όπως η σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η περίληψη κειμένων και η μετάφραση γλωσσών. Επιπλέον, το Gauss Code επικεντρώνεται στον προγραμματισμό και βοηθά τους προγραμματιστές να παράγουν και να δοκιμάζουν κώδικα πιο αποτελεσματικά, ενώ το Gauss Image αναλαμβάνει τη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων.

Παρά το γεγονός ότι το Gauss χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή μόνο εσωτερικά στη Samsung, αναμένεται ότι θα γίνει διαθέσιμο προς το ευρύ κοινό στο μέλλον. Η Samsung στοχεύει να ενσωματώσει αυτήν την προηγμένη τεχνολογία στη σειρά των κινητών της Galaxy μέχρι το 2024, με πρώτο πιθανό κατασκευαστικό βήμα τη σειρά Galaxy S24. Μια από τις αναπάντητες ερωτήσεις παραμένει η χρέωση της χρήσης αυτού του νέου μοντέλου, καθώς η Samsung σκοπεύει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη AI εμπειρία στους χρήστες της.

Με αφορμή αυτήν τη νέα επένδυση στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, η Samsung δημιούργησε την AI Red Team, μια ομάδα που ασχολείται με την ασφά