Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA αποκαλύπτει το μέγεθος εξωπλανήτη παρόμοιο με τη Γη

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA αποκαλύπτει το μέγεθος εξωπλανήτη παρόμοιο με τη Γη

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA πραγματοποίησε παρατηρήσεις που αποκαλύπτουν το μέγεθος του πλησιέστερου εξωπλανήτη στη Γη, που περνά από την όψη ενός γειτονικού άστρου. Αυτή η ευθυγράμμιση, που ονομάζεται διέλευση, ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω μελέτες του εξωπλανήτη και της ατμόσφαιράς του. Ο πλανήτης, με το όνομα LTT 1445Ac, ανακαλύφθηκε από το Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) της NASA, αλλά η αβεβαιότητα σχετικά με τη γεωμετρία του έκανε δύσκολη τη μέτρηση του ακριβούς μεγέθους.

Οι παρατηρήσεις του Hubble αποκαλύπτουν ότι ο LTT 1445Ac έχει διάμετρο που είναι μόλις 1,07 φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο της Γης. Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης είναι ένας βραχώδης κόσμος, παρόμοιος με τη Γη, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη θερμοκρασία τους, καθώς ο LTT 1445Ac έχει επιφανειακή θερμοκρασία περίπου 500 βαθμών Φαρενάιτ. Η ακριβής γεωμετρία και η διάμετρος του πλανήτη μετρήθηκαν με τη βοήθεια του Hubble και ανοίγουν νέες προοπτικές για τη μελέτη των εξωπλανητικών ατμοσφαιρών.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS);

Το Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) είναι ένα διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA που αναζητά εξωπλανήτες με τη μέθοδο τη