Το Peregrine 1 επιστρέφει στη Γη μετά από αποτυχημένη αποστολή προς τη Σελήνη

Το Peregrine 1 επιστρέφει στη Γη μετά από αποτυχημένη αποστολή προς τη Σελήνη

Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Peregrine 1, που εκτοξεύτηκε προς τη Σελήνη από τη NASA για να πραγματοποιήσει την πρώτη αμερικανική προσελήνωση εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες, αναμένεται να επιστρέψει στη Γη απόψε, μετά από μια αποτυχημένη αποστολή στο διάστημα διάρκειας 10 ημερών.

Το Peregrine 1, το οποίο ανέπτυξε η εταιρεία Astrobotic με χρηματοδότηση από τη NASA, αντιμετώπισε πρόβλημα διαρροής καυσίμου κατά τη διάρκεια της αποστολής του προς τη Σελήνη και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αποστολή του. Το σκάφος θα επιστρέψει στη Γη και αναμένεται να προσεγγίσει την ατμόσφαιρα γύρω στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Η εταιρεία Astrobotic διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την ασφαλή επανείσοδο του σκάφους στη γήινη ατμόσφαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί η συντριβή του στη στεριά. Ωστόσο, λόγω της υψηλής ταχύτητας με την οποία ταξιδεύει το Peregrine 1, είναι δύσκολο να προβλεφθεί αν θα επιβιώσει από την επανείσοδό του στη Γη.

Ο επικεφαλής διαστημικής επιτήρησης και παρακολούθησης στη Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι το διαστημικό σκάφος αντιμετώπισε αρχικά προβλήματα με τη διαρροή καυσίμου, αλλά μόλις αυτή σταμάτησε, η τροχιά του έγινε σταθερή και παρακολουθήθηκε με επιτυχία.

Παρά την αποτυχημένη αποστολή του Peregrine 1, η εταιρεία Astrobotic παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει τα ερευνητικά της προγράμματα στο διάστημα και να συμβάλλει στην εξερεύνηση της Σελήνης.

Παρακολουθούμε με ανυπομονησία την επιστροφή του Peregrine 1 στη Γη και ελπίζουμε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον ίδιο τον Πλανήτη μας και το διάστημα που μας περιβάλλει.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Ποιο είναι το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Peregrine 1 και ποια ήταν η αποστολή του;
Το Peregrine 1 είναι ένα ρομποτικό διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε από τη NASA για να πραγματοποιήσει την πρώτη αμερικανική προσελήνωση εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

2. Ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε το Peregrine 1 κατά τη διάρκεια της αποστολής του;
Το σκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα διαρροής καυσίμου και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αποστολή του προς τη Σελήνη.

3. Πότε αναμένεται να επιστρέψει το Peregrine 1 στη Γη;
Το σκάφος αναμένεται να επιστρέψει στη Γη απόψε, γύρω στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

4. Είναι εκτός κινδύνου η επιστροφή του σκάφους στη Γη;
Η εταιρεία Astrobotic καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την ασφαλή επανείσοδο του σκάφους στη γήινη ατμόσφαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί η συντριβή του. Ωστόσο, λόγω της υψηλής ταχύτητας με την οποία ταξιδεύει το Peregrine 1, δεν είναι δυνατό να γίνει ακριβής πρόβλεψη για την επιβίωσή του.

5. Ποιο είναι το μέλλον της εταιρείας Astrobotic μετά από την αποτυχημένη αποστολή;
Παρά την αποτυχημένη αποστολή του Peregrine 1, η εταιρεία Astrobotic παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει τα ερευνητικά της προγράμματα στο διάστημα και να συμβάλλει στην εξερεύνηση της Σελήνης.

6. Ποιο είναι το ενδιαφέρον της επιστροφής του Peregrine 1;
Η επιστροφή του Peregrine 1 αναμένεται να παράσχει δεδομένα που θα βοηθήσουν στην κατανόηση του πλανήτη μας και του διαστήματος που μας περιβάλλει.

Συνιστώμενοι σύνδεσμοι:
Astrobotic