Το Samsung Galaxy S24+ υστερεί σε απόδοση και διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σχέση με το Galaxy S24 Ultra

Το Samsung Galaxy S24+ υστερεί σε απόδοση και διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σχέση με το Galaxy S24 Ultra

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα παράπονα των ευρωπαίων χρηστών των Samsung Galaxy συσκευών, που ανέφεραν ότι οι ευρωπαϊκές εκδόσεις υστερούν σε σχέση με τις αμερικανικές. Τώρα, ένα πρόσφατο βίντεο από τον βρετανό YouTuber Tom Honeyands, γνωστό ως TheTechChap, αναδεικνύει σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις του Samsung Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες των χρηστών. Το βίντεο επικεντρώνεται κυρίως στην απόδοση του Exynos 2400 του Galaxy S24+ σε σχέση με τον Snapdragon 8 Gen 3 που χρησιμοποιείται σε όλα τα Galaxy S24 Ultra παγκοσμίως.

Η ανάλυση του βίντεο αναδεικνύει το γεγονός ότι ο Exynos επεξεργαστής υστερεί τόσο στην απόδοση όσο και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με τον Snapdragon. Ειδικότερα, το Galaxy S24+ με Exynos 2400 έχει αρκετά χαμηλότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με το αντίστοιχο Snapdragon μοντέλο. Ακόμη χειρότερο, κατά την εκτέλεση του Premiere Rush της Adobe, το Galaxy S24+ με τον Exynos υπέφερε από σοβαρά προβλήματα επιδόσεων, όπως lag και stuttering, που συνεχίζουν ακόμα και κατά τη διάρκεια βασικών λειτουργιών στο One UI. Αντίθετα, το S24 Ultra με τον Snapdragon αντιμετώπισε την εφαρμογή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το Galaxy S24+ εξαντλεί τη φόρτισή του ταχύτερα από το Galaxy S24 Ultra, παρόλο που η διαφορά μεταξύ των μπαταριών τους είναι μόνο 100 mAh. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Galaxy S24+ με τον Exynos επεξεργαστή θα πρέπει να φορτίζουν συχνότερα τη συσκευή τους σε σύγκριση με τους χρήστες του Galaxy S24 Ultra με τον Snapdragon.

Αυτή η ανάλυση από τον Tom Honeyands μας δίνει μια πιο σαφή εικόνα για τις επιδόσεις των δύο συσκευών της Samsung. Οι χρήστες που θέλουν υψηλή απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα πρέπει να επιλέξουν το Galaxy S24 Ultra με τον Snapdragon επεξεργαστή.

Συχνές ερωτήσεις

1. Τι διαφορές εντοπίζονται στις επιδόσεις του Samsung Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra;
2. Ποιος είναι ο Exynos 2400 επεξεργαστής και ο Snapdragon 8 Gen 3;
3. Πώς επηρεάζει ο Exynos επεξεργαστής τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;
4. Ποιο μοντέλο του Galaxy S24 Ultra χρησιμοποιεί τον Snapdragon επεξεργαστή και ποιον επηρεάζει αυτό;
5. Ποιες είναι οι προτεινόμενες επιλογές για τους χρήστες που χρειάζονται υψηλή απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Ορισμοί και Ξενόγλωσσοι όροι

– Samsung Galaxy: Μια σειρά smartphone και tablet συσκευών που κατασκευάζονται από τη Samsung Electronics.
– Exynos: Αναφέρεται στη σειρά επεξεργαστών που κατασκευάζονται από τη Samsung Electronics, κυρίως για χρήση στις δικές της συσκευές Galaxy.
– Snapdragon: Αναφέρεται στη σειρά επεξεργαστών που κατασκευάζονται από τη Qualcomm για χρήση σε smartphone και tablet συσκευές.
– One UI: Ένα προσαρμοσμένο λογισμικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί η Samsung στις συσκευές της Galaxy.
– Premiere Rush: Μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο που αναπτύχθηκε από την Adobe.

Συνιστώμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:

Επίσημη ιστοσελίδα της Samsung
Επίσημη ιστοσελίδα της Qualcomm
Επίσημη ιστοσελίδα της Adobe