Το Spotify επικρίνει την Apple για το ποσοστό προμήθειας στο App Store

Το Spotify επικρίνει την Apple για το ποσοστό προμήθειας στο App Store

Η Apple πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών να δέχονται πληρωμές εκτός του δικού της συστήματος, αλλά με την προϋπόθεση να πληρώνουν προμήθεια έως και 27%. Αυτή η κίνηση έχει αναστατώσει το Spotify που επέκρινε εντόνως την Apple για την προμήθεια αυτή και κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να αποτρέψει την επιβολή παρόμοιων χρεώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η κόντρα δεν είναι καθόλου καινούργια, καθώς το Spotify έχει ιστορικό διαφωνιών με την Apple για τις υπερβολικά υψηλές χρεώσεις που επιβάλλει στο App Store. Η εταιρεία streaming μουσικής έχει κατηγορήσει την Apple για έλλειψη ανταγωνισμού και ελέγχου του διαδικτύου.

Η Apple, απαντώντας σε αυτές τις κατηγορίες, εισήγαγε ένα νέο σύνολο κανόνων που επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφονται σε υπηρεσίες χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα της Apple, αλλά εξακολουθεί να επιβάλλει ποσοστό προμήθειας έως και 27% στους προγραμματιστές.

Το Spotify δήλωσε ότι η κίνηση αυτή της Apple είναι αντίθετη με τις προσπάθειες του αμερικανικού δικαστηρίου για αύξηση του ανταγωνισμού. Η εταιρεία πιέζει τη βρετανική κυβέρνηση να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που θα αποτρέπει την Apple από την επιβολή παρόμοιων τελών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τις τεχνολογικές εταιρείες και τους καταναλωτές.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ APPLE:

1. Ποια ανακοίνωση αφορά την Apple;
2. Ποιους επηρεάζει η κίνηση αυτή της Apple;
3. Ποιο ποσοστό προμήθειας επιβάλλει η Apple;
4. Για ποιο λόγο το Spotify επικρίνει την Apple;
5. Ποιο όργανο προσπαθεί να αυξήσει τον ανταγωνισμό;
6. Ποια μέτρα ζητά το Spotify από τη βρετανική κυβέρνηση;

ΟΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ:

1. Πληρωμές εκτός του δικού της συστήματος: Αναφέρεται στο να επιτρέπεται στους προγραμματιστές εφαρμογών να δέχονται πληρωμές από το κοινό χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών της Apple.
2. Προμήθεια: Το ποσοστό που πρέπει να πληρωθεί σε μια εταιρεία για την παροχή μιας υπηρεσίας ή προϊόντος σε άλλη εταιρεία.
3. App Store: Η πλατφόρμα διάθεσης εφαρμογών της Apple για τα κινητά της συστήματα προϊόντα, όπως τα iPhone και iPad.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:

1. Apple