12χρονος σημείωσε τη μέγιστη βαθμολογία σε τεστ IQ

12χρονος σημείωσε τη μέγιστη βαθμολογία σε τεστ IQ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ένας 12χρονος μαθητής από το Έξετερ στη νοτιοδυτική Αγγλία έκανε εντύπωση καθώς σημείωσε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία σε ένα τεστ ευφυΐας. Ο νεαρός Ρόρι Μπίντγουελ έλαβε 162 πόντους στο τεστ Cattell III-B, το οποίο μετρά το IQ και ανήκει στην οργάνωση Mensa.

Με αυτήν την επίδοση, ο Ρόρι φαίνεται να ξεπερνά τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ που πιστεύεται ότι ήταν στα 160. Η μητέρα του, Άλι Μπίντγουελ, δήλωσε πως ο γιος της έχει “έναν απίστευτο εγκέφαλο” και είναι ευλογημένος με αυτήν την ικανότητα να βρίσκει λύσεις και να απομνημονεύει πληροφορίες.

Ο Ρόρι έδειξε τα πρώτα σημάδια της ευφυίας του από πολύ μικρή ηλικία. Στα 2 του χρόνια, ολοκλήρωνε παζλ με 100 κομμάτια, ενώ στην ηλικία των δύο ετών πήρε άψογα αποτελέσματα σε προβλήματα άλγεβρας για την Πρώτη Γυμνασίου.

Παράλληλα, είναι μέλος της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου, ράγκμπι και ανώμαλου δρόμου, δείχνοντας ότι η έξυπνη μυαλή του δεν τον εμποδίζει να ασχολείται με άλλες δραστηριότητες.

Ο νεαρός Ρόρι πρόκειται να γίνει μέλος της οργάνωσης Mensa, η οποία αποτελεί μη κερδοσκοπικό σύλλογο για τους ανθρώπους με πολύ υψηλό δείκτη IQ. Παρόλα αυτά, η μητέρα του επισημαίνει ότι πέρα από αυτήν την ευφυία, ο Ρόρι είναι ένας κανονικός 12χρονος που χρειάζεται κάποιες φορές υπενθύμιση για τα μαθήματά του.

Ο νεαρός Ρόρι αποτελεί ένα παράδειγμα του πόσο πολύπλοκη και απρόβλεπτη είναι η ανθρώπινη ευφυΐα, καθώς μετράται με διάφορους τρόπους και εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους σε κάθε άτομο.

Συχνές ερωτήσεις

1. Ποια είναι η μέγιστη δυνατή βαθμολογία σε ένα τεστ ευφυΐας;
Η μέγιστη δυνατή βαθμολογία σε ένα τεστ ευφυΐας είναι 162 πόντοι στο τεστ Cattell III-B.

2. Τι είναι οργάνωση Mensa;
Η οργάνωση Mensa είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος για τους ανθρώπους με πολύ υψηλό δείκτη IQ.

3. Ποιοι είναι οι Albert Einstein και Stephen Hawking;
Ο Albert Einstein ήταν ένας διάσημος φυσικός και θεωρητικός, ενώ ο Stephen Hawking ήταν ένας διάσημος θεωρητικός φυσικός και συγγραφέας.

Ορισμοί κλειδιά όρων

– IQ: Ο Δείκτης Νοημοσύνης, γνωστός και ως IQ, είναι ένας αριθμός που αναπαριστά τη νοημοσύνη ενός ατόμου. Συνήθως μετράται μέσω ειδικών τεστ ευφυΐας.

Συνιστώμενοι σχετικοί σύνδεσμοι

Mensa International: Ο επίσημος ιστότοπος της οργάνωσης Mensa International.
Νοημοσύνη: Εγκυκλοπαιδικό άρθρο για τη νοημοσύνη στην ελληνική Βικιπαίδεια.