Εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail θα διαγραφούν τον Δεκέμβριο: Πώς να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας

Εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail θα διαγραφούν τον Δεκέμβριο: Πώς να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας

Τον Δεκέμβριο, η Google θα διαγράψει εκατομμύρια ανενεργούς λογαριασμούς Gmail, αλλάζοντας τους κανόνες για τους χρήστες. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Daily Mail, αν ένας λογαριασμός Gmail δεν έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από δύο χρόνια, τότε θα διαγραφεί.

Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει επίσης τους λογαριασμούς Google Drive, Έγγραφα, Ημερολόγιο, Meet και Google Photos, οι οποίοι θα διαγραφούν αν δεν έχουν είσοδο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μαζί με όλο το περιεχόμενό τους.

Για να αποφευχθεί η διαγραφή ενός λογαριασμού, η Google θα αποστέλλει πολλαπλές ειδοποιήσεις πριν από την κατάργησή του. Ωστόσο, η εταιρεία επισημαίνει ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για την αποτροπή κλοπής ανενεργών λογαριασμών από εγκληματίες και για την προστασία από ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ενεργό, απλά συνδεθείτε μία φορά κάθε δύο χρόνια, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι χρήστες οι οποίοι διατηρούν ενεργή συνδρομή για υπηρεσίες όπως δημοσιεύσεις ειδήσεων και εφαρμογές δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Επίσης, οι λογαριασμοί με βίντεο στο YouTube θα παραμείνουν ανέπαφοι.

Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο την προστασία των χρηστών από ασφαλειακούς κινδύνους, όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες και παραβίαση των λογαριασμών τους, αναφέρει η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος για τη διαχείριση προϊόντων.

Εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό ασφαλή, συνδεθείτε τακτικά και διατηρήστε το ενεργό, προλαμβάνοντας έτσι τυχόν προβλήματα με τη διαγραφή του.